Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:00:12

Виконавчий комітет Чернігівської міськради схвалив низку цільових програм

14.05.2016   09:03Агенцiя

13 травня, відбулось засідання виконавчого комітету міської ради, на якому розглянуто 8 питань, зокрема:

- Про розгляд Звіту про виконання міського бюджету за І квартал 2016 року,
- Про проект Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2016 рік,
- Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку земельних відносин на території міста Чернігова на 2013 - 2016 роки,
- Про надання згоди на передачу нерухомого майна,
- Про схвалення Інвестиційної програми по транспортуванню та постачанню теплової енергії ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» на 2016 рік,
- Про внесення змін і доповнень до рішення виконавчого комітету міської ради від 04 лютого 2016 року № 39,
- Про проект Програми “Безпечне місто Чернігів 2016-2017 роки”,
- Про погодження Програми підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2016 рік у новій редакції.

Першим питанням виконавчий комітет схвалив представлений начальником фінансового управління міської ради Олександром Мельником звіт про виконання міського бюджету за І квартал 2016 року.

За його інформацією, за І квартал поточного року до загального та спеціального фондів міського бюджету м. Чернігова, враховуючи міжбюджетні трансферти, зараховано 549 475,8 тис. грн, що складає 116,4 % призначень звітного періоду з урахуванням змін, у тому числі: до загального фонду – 522273, 2 тис. грн, до спеціального фонду – 27202,6 тис. грн. Минулорічні обсяги надходжень аналогічного періоду збільшено на 224 611,3 тис. грн, або на 69 %.

Зокрема відзначено, що валове промислове виробництво у місті за І квартал поточного року зросло на 16 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Обсяг власних та закріплених надходжень загального фонду міського бюджету м. Чернігова за січень-березень поточного року становить 211 528,1 тис. грн, що на 36,4 % більше затверджених призначень звітного періоду. Порівняно з минулим роком надходження зросли на 85259,2 тис. грн, або на 66 %.

Так, за звітний період підприємствами комунальної власності сплачено до міського бюджету 576 110 грн податку на прибуток. Обсяги надходжень відповідного періоду минулого року збільшено на 233 412 грн, або на 68 %.

Обсяг отриманих з загального Державного бюджету України субвенцій станом на 1 квітня поточного року склав 310 477,8 тис. грн, або 98,4 % передбачених розписом на січень-березень поточного року.  Серед них: освітня субвенція – 43 887,3 тис. грн, або 100 % призначень звітного періоду, медична субвенція – 48 928,4, або 100 % затвердженого обсягу на І квартал поточного року, на виконання державних програм соціального захисту населення у сумі 217 662,1 тис. грн та інші.

Міський голова Владислав Атрошенко дав доручення своїм заступникам та керівникам профільних структурних підрозділів вивчити інформацію щодо оціночної вартості землі  по іншим обласним центрам країни та провести ретельний аналіз вартості оренди та податку на землю.

Виконком міської ради доручив фінансовому управлінню міської ради внести Звіт про виконання міського бюджету за І квартал 2016 року на розгляд та затвердження міською радою.

Члени виконкому погодили також проект Програми компенсації  пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2016 рік.

Згідно із Законом України «Про автомобільний транспорт», «Про міський електричний транспорт» пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування.

Відповідно до 102 ст. Бюджетного кодексу України компенсація за пільговий проїзд окремих категорій громадян, визначених законодавством, здійснюється за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам. Втім, Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» не передбачені видатки на відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій громадян на міському пасажирському транспорті загального користування.

Тож, для вирівнювання цієї ситуації в м. Чернігові пропонується розв’язання проблем соціального захисту громадян, які мають право пільгового проїзду згідно з діючим законодавством, а також, забезпечення перевезень до садово-городніх масивів у весняно-літній період автомобільним транспортом.

Для реалізації Програми передбачається виділення коштів, виходячи з фінансових можливостей міського бюджету м. Чернігова. Зокрема, за словами начальника управління транспорту та зв’язку міської ради Олександра Бєльського, у місті проживає 76 тисяч громадян пільгових категорій, серед них: 55 тисяч – пенсіонери за віком.

На думку міського голови Владислава Атрошенка, передбачене впровадження електронного адміністрування надходжень за користування громадським транспортом сприятиме збільшенню надходжень до міського бюджету. Міський голова також наголосив, що кошти за Програмою мають розподілятися серед перевізників прозоро і справедливо.

Програма компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2016 рік буде представлена на розгляд Чернігівської міської ради.

Надалі члени виконавчого комітету внесли зміни та доповнення до Програми розвитку земельних відносин на території м. Чернігова на 2013 – 2016 роки. Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» містобудівна документація на місцевому рівні може бути оновлена за рішенням місцевих рад.

У зв’язку з прийняттям рішення Чернігівською міською радою від 28 квітня поточного року «Про порядок продажу земельних ділянок комунальної власності на конкурентних засадах (земельних торгах) у місті Чернігові» виникла необхідність передбачення у міському бюджеті на поточний рік коштів у сумі 100 тис. грн на підготовку земельних ділянок комунальної власності до продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) у м. Чернігові шляхом розроблення та виготовлення документації із землеустрою та експертної грошової оцінки земельних ділянок.

Управлінню земельних ресурсів міської ради доручено внести зміни та доповнення до вказаної Програми на розгляд  Чернігівської міської ради.

Виконавчий комітет міської ради схвалив Інвестиційні програми ПАТ «Облтеплокомуненерго» на 2016 рік та по транспортуванню та постачанню теплової енергії ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» на 2016 рік».

Метою заходів вказаних Програм є досягнення 100 % обліку споживання теплової енергії у житлових будинках м. Чернігова за показниками приладів обліку. Згідно з Програмами ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» планує встановити прилади обліку теплової енергії у 362 житлових будинках, а ПАТ «Облтеплокомуненерго» - у 429 будинках.

Крім того, виконком погодив проект Програми «Безпечне місто Чернігів на 2016 – 2017 роки», яка передбачає впровадження системи заходів для забезпечення громадської безпеки, прогнозування та попередження загроз, усунення їх негативних наслідків здійснення контролю та безпеку міста в цілому.

Також, члени виконкому схвалили проект Програми підтримки громадських організацій м. Чернігова на 2016 рік у новій редакції. На друге півріччя планується затвердити видатки для 24 громадських організацій на загальну суму 696883,5 грн. Загалом річне фінансування становитиме 1510859 грн.

Зазначені Програми виноситимуться на розгляд та затвердження міською радою.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини