Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:18:35

Чернігів налагоджує співпрацю з польським містом Познань

27.04.2016   17:13Агенцiя

У рамках візиту до Чернігова делегація з міста Познань (Республіка Польща) 27 квітня, зустрілася із заступником голови – керівником апарату облдержадміністрації Наталією Романовою.

Директор медичного центру імені Св. Яна Павла ІІ Леслав Ленартович та директор Великопольської групи підтримки підприємців PRO PROGRESS Томаш Крушинський приїхали до Чернігова, щоб обговорити перспективи та організаційні аспекти реалізації спільного польсько-українського проекту щодо співпраці в економічній та гуманітарній галузях.

- Ми дуже зацікавлені реалізувати спільні проекти, адже Україна обрала шлях євроінтеграції,– зазначила Наталія Романова. – Ми знаємо, які позитивні напрацювання отрималау у свій час Польща, досконально вивчаючи досвід інших європейських країн. Для нас дуже важливо вести з польськими колегами предметний діалог та реалізовувати заходи, що сприятимуть розвитку гуманітарної сфери Чернігівщини.

Говорячи про конкретні напрямки співпраці, учасники зустрічі більш детально зупинилися на перспективах обміну досвідом у медичній галузі. Зокрема, Наталія Романова із задоволенням прийняла пропозицію польської сторони щодо організації навчання та стажування випускників Чернігівського базового медичного коледжу в медичних навчальних закладах Польщі. Важливо, що такий курс навчання для наших студентів дасть можливість здобути якісні знання і навички, крім того, отримати диплом польського зразка. До речі, представники польської делегації висловили зацікавленість, щоб група із 30 студентів розпочала навчання в Познані вже із вересня цього року.

Під час зустрічі обговорили також питання можливого стажування у Польщі юристів, а також перспективи співпраці у галузі культури та туризму. Говорили також і про важливість вивчення польського досвіду щодо реформування місцевого самоврядування та проведення децентралізації влади.

Домовилися, що найближчим часом сторони узгодять пропозиції щодо конструктивної взаємодії.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.