Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:50:49

Громадський прес-центр: хочемо зробити місцеву політку зрозумілою для чернігівців

22.04.2016   08:50

Зробити місцеву політику та реформи зрозумілими для чернігівців, поширюючи відповідну інформацію через місцеві засоби масової інформації. Таку мету сталять перед собою засновники Громадського прес-центру “Ініціатива”, що розпочав свою роботу в Чернігові.

Презентація нового проекту відбулася 21 квітня.

Не секрет, що громадянам часто не цікаво читати матеріали про місцеву політику, оскільки, вони не відчувають дотичність до прийняття рішень, а матеріали на дану тематику зрозумілі лише для вузького кола фахівців.

Гарною передумовою проекту є оновлення складу місцевих органів самоврядування на Чернігівщині після місцевих виборів 2015 року, що привело до рад представників нових політичних сил. Вони, принаймні, декларують готовність до діалогу та дослухаються до думки громадських експертів та журналістів.

По словам одного з ініціаторів створення прес-центру Павла Пущенка, організатори бачать Громадський прес-центр “Ініціатива”, як місце зустріч громадських активістів, експертів, представників влади та депутатів; майданчиком для обговорення проектів рішень та рішень місцевої влади.

Зокрема, напередодні та після сесій Чернігівської міської та Чернігівської обласної рад відбуватимуться засідання громадського медіа-центру за участі місцевих експертів, депутатів, громадських діячів, представників виконавчої гілки влади.

Під час зустрічей будуть розглядатися ключові питання порядку денного майбутніх засідань. Аналітики проекту до кожного такого засідання готуватимуть свої експертні висновки щодо питань винесених на обговорення. За наслідками обговорень місцеві ЗМІ отримують експертні висновки та рекомендації про актуальні питання, які журналісти можуть використовувати у своїй роботі.

Вироблятиметься доступний для розуміння громадянами контент. Також на базі медіа-центру пройде навчання для журналістів з районів, що дасть можливість залучити до аналізу, як мінімум, представників міст обласного підпорядкування Чернігівської області.

Під час презентації представники Громадського прес-центру звернулися до місцевих журналістів та блогерів з пропозицією разом формувати порядок денний засідань прес-центру. Журналісти можуть повідомляти які теми місцевої політики були б цікаві, яких спікерів варто запрошувати.

Громадський прес-центр “Ініціатива” працюватиме за адресою м. Чернігів, вул. Шевченка, 46, оф 18.(навпроти Центрального парку культури і відпочинку)

Проект реалізується громадською організацією Чернігівський освітній центр “Інціатива” за підтримки американської неурядової організації “Інтерньюс Нетворк, Інк” у рамках програми “Український Медійний Проект (У-Медіа)”.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини