Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:58:52

Відбулось засідання виконавчого комітету Чернігівської міськради

21.04.2016   12:33

Виконавчий комітет міської ради 19 квітня затвердив та надав містобудівні умови обмеження забудови земельної ділянки по вул. Жабинського, 2а на земельній ділянці, що знаходиться в постійному користуванні. Замовником будівництва є прокуратура Чернігівської області.

Передбачено будівництво 2-х багатоповерхових житлових будинків за будівельними адресами № 3/1 та № 3/2 з автономним джерелом теплопостачання в кожній квартирі.

За інформацією управління архітектури та містобудування міської ради, будь-яких порушень у питанні надання дозволів та містобудівних умов щодо вказаного будівництва не має.

Зважаючи на протести громадських активістів, які мешкають по вул. Жабинського, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив, що при відсутності порушень заборонити будівництво неможливо, втім підкреслив, що "зелена зона" Залізничного парку буде збережена. Міський голова також дав доручення забудовнику врахувати всі побажання громади щодо облаштування прилеглої території.

Директор підприємства "Житлобудсервіс" Григорій Пузан запевнив представників громадськості, що обов’язково буде дитячий майданчик і кінцевим результатом врешті-решт залишаться задоволені всі.

Під час обговорення цього питання виконком вирішив створити комісію, яка контролюватиме процес будівництва. До складу комісії включені представники влади і громадські активісти.

Також виконавчий комітет розглянув питання про заходи щодо ліквідації несанкціонованої торгівлі по вул. Ремісничій. Вирішено тимчасово облаштувати торгові місця для реалізації малозахищеними верствами населення вживаних речей та продукції з присадибних ділянок на торговельному майданчику по вул. Олексія Бакуринського.

Виконком доручив КП "Паркування та ринок" міської ради забезпечити дотримання правил торговельного обслуговування населення, вимог законодавства щодо захисту прав споживачів, підтримання належного санітарного порядку на торговельному майданчику та прилеглій до нього території. Загалом планується створення 100 соціальних робочих місць з оплатою за одне робоче місце 2,50 грн у день.

Члени виконавчого комітет визнали, що несанкціонована торгівля – це порушення громадського порядку, й торгівля у невстановлених місцях не лише псує естетичний вигляд міста, а є ще й небезпечною для здоров’я його мешканців та гостей. На їх переконання, для подолання такого негативного явища, як несанкціонована торгівля, необхідний системний підхід всіх профільних служб і контролюючих органів.

 Владислав Атрошенко дав відповідне доручення посилити контроль щодо встановлення об’єктів вуличної торгівлі тільки в спеціально відведених місцях. Торгівля ж «з землі» або «з бордюру» здійснюється без відповідних дозвільних документів, без укладення трудових договорів.

"У ХХІ столітті в обласному центрі не може бути несанкціонованої торгівлі. Вулична торгівля має бути впорядкована," – наголосив міський голова.

Крім того, виконавчий комітет розглянув питання про видалення аварійних, сухостійних та фаутних дерев, про затвердження комісії з обстеження зелених насаджень на території міста. Також, члени виконкому схвалили проект Програми розвитку громадянського суспільства в м. Чернігові на 2016-2010 роки та вирішили внести його на розгляд міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини