Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:18:49

Комісія з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова розглянула пропозиції чернігівців

19.04.2016   11:00

В Чернігівській міській раді 18 квітня заступник міського голови Ольга Хоніч провела чергове засідання комісії з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова.

Члени комісії розглянули весь порядок денний, до якого входили питання перейменування вулиць та провулків, найменування парків у місті, встановлення меморіальних дошок на вшанування пам'яті видатних чернігівців за пропозиціями юридичних та фізичних осіб.

До Чернігівської міської ради надійшло 23 пропозиції, в тому числі, і у вигляді петицій від громадян та представників об’єднань громадян, в яких вони висловлюють незадоволення перейменуванням вулиць та провулків міста Чернігова.

Заступник міського голови, голова комісії з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова Ольга Хоніч зауважила, що відповідні зміни внесені на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Вона запевнила присутніх громадян, що комісія обов’язково знайде шляхи вирішення тих проблем, які виникають. Для цього потрібно розробити дієвий механізм перейменування, і він повинен бути юридично обґрунтований.

Під час засідання члени комісії прийняли рішення, що внесені пропозиції будуть враховані в майбутньому, а всі громадяни, які звернулися до міської ради, обов’язково будуть письмово проінформовані. Разом з тим більшість пропозицій потребують більш ретельного вивчення.

Також комісія вирішила звернутися з рекомендаційним листом до управління транспорту та зв’язку міської ради щодо внесення змін до назв зупинок громадського транспорту.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини