Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:37:20

Керівники Чернігівщини зустрілися з Послом Держави Ізраїль

06.04.2016   14:14Агенцiя

6-го квітня, відбулася зустріч голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні паном Еліавом Бєлоцерковські.

За участі голови обласної ради Ігоря Вдовенка, Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, директора департаменту економічного розвитку ОДА Юлії Свириденко, фахівців-управлінців медичної галузі Миколи Дейкуна і Валерія Зуба та голови правління Чернігівського обласного об'єднання єврейських громад і організацій Семена Бельмана сторони обговорили шляхи поглиблення співпраці Чернігівщини з Державою Ізраїль.

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч після вступного слова, у я кому коротко схарактеризував природні, культурні та соціально-економічні реалії Чернігівщини, озвучив основні, на його переконання, напрямки співпраці – торгові в аграрній галузі, у сфері обладнання для глибокої переробки сільгоспсировини, налагодження зв’язків у галузі охорони здоров’я та розвиток високих технологій.

Учасники зустрічі з боку Чернігівщини, крім того, виказували вдячність народу Ізраїлю за підтримку суверенітету України, допомогу постраждалим унаслідок агресії на окупованих територіях. Окремо обговорено можливість запозичення досвіду із забезпечення державної та регіонально безпеки, реабілітації воїнів та життєдіяльності громади у розрізі збройного конфлікту на території країни.

Було задекларовано, що визначені пріоритети співпраці відповідають інтересам обох сторін. Відзначено також перспективу розвитку туристичних зв’язків.

Результатом офіційної зустрічі стала домовленість про інтенсифікацію стосунків – залучення до консультацій та напрацювання спільних проектів фахівців Чернігівської ОДА і Торгового Аташе Держави Ізраїль в Україні, про залучення чернігівських медиків у фахових заходах і програмах за участі ізраїльських колег.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.