Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:36:33

Заява фракції партії "Наш край" в Чернігівській міськради щодо роботи вантажного терміналу

16.03.2016   07:40Агенцiя

Спроби Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка відновити роботу зони прибуття митних вантажів «Чернігів вантажний» (вул. Жабинського) суперечить інтересам міської громади.

Однак мер стверджує, що зупинка роботи вантажного комплексу ТОВ «Термінал-центр» завдасть економічної шкоди місту і спричинить збитки експортерів і імпортерів. Ця інформація не відповідає дійсності, так як в області є всі можливості в оперативному режимі пройти процедуру митного оформлення.

Також, йдеться про нібито втрати податкових надходжень до міського бюджету. При цьому податок на землю може сплачувати будь-який інший орендар. У той же час зупинка роботи терміналу в Чернігові дозволяє значно розвантажити транспортний трафік в місті від великовантажних автомобілів. Це збереже покриття міських доріг і, відповідно, гроші платників податків на дорожній ремонт.

Крім того, робота терміналу завдає шкоди екології. Громада міста неодноразово зверталася з вимогою припинити роботу терміналу, а також зі скаргами на гуркіт загазованість від великих вантажівок в житловому районі міста. Однак Владислав Атрошенко з думкою громади категорично не згоден. Такі дії міського голови можна розцінити як відстоювання бізнес-інтересів окремих комерційних структур завдаючи шкоди громаді Чернігова.

У зв'язку з цим фракція партії «Наш край» в Чернігівській міськраді звертається до Національного антикорупційного бюро України з проханням провести розслідування щодо наявністі корупційної складової в діях мера Владислава Атрошенка з лобіювання бізнес-інтересів.

Такий термінал Чернігову потрібен, але не в житловому мікрорайоні міста, а в промисловій зоні. Така можливість є, зокрема, на вулиці Щорса, де знаходяться складські приміщення управління капітального будівництва Чернігівської міськради. Не можна жертвувати жителями Чернігова заради власних бізнес-інтересів, прикриваючи таке лобіювання нібито економічними втратами. Можливості перенести термінал у промзону без шкоди бюджету і громаді є.

 

Глава фракції політичної партії «Наш край» в Чернігівській міськраді Олександр Соколов

P.R.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини