Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:38:15

Роботодавці Чернігівщини збирають ІІІ Форум підприємців

16.03.2016   07:33Агенцiя

Презентація вже діючої коаліції «Сіверщина за сприятливий інвестиційно-промисловий клімат в Україні» відбулася сьогодні в Чернігові в медіа-центрі «Моє місто».

До неї увійшли підприємства, об'єднання роботодавців, профспілкові та громадські організації Чернігівщини. За словами голови Спільного представницького органу сторони роботодавців Чернігівської області Віктора Лазара, така коаліція була просто необхідною. Адже лише об'єднавши зусилля можна побороти найгостріші проблеми сьогодення. За час існування коаліції, вона вже показала свою результативність, наголосив Віктор Лазар.

«Наша коаліція підготувала зміни до законодавства України про електроенергетику, про приєднання до електричних мереж, про скасування плати за приєднання. Ми звернулися до представника Європейського Союзу в Україні Яна Томбінського з листом, де окреслили порушення 5-ти пунктів Угоди, щодо вступу України в Асоціацію членів Європейського Союзу. Сьогодні з нами розпочинають працювати комітети Європейського Парламенту» - зауважив Віктор Лазар.

Також під час прес-конференції було оголошено про дуже важливу подію - проведення ІІІ З’їзду роботодавців та підприємців Чернігівської області, який відбудеться 23 березня об 11:00 у залі засідань Чернігівської обласної ради за адресою: проспект Миру, 43, м. Чернігів.
 
На щорічному з'їзді промислових, аграрних, підприємницьких організацій, громадських структур  Сіверського краю будуть запропоновані для обговорення основні проблеми, що стримують економічний та інвестиційний розвиток регіону, та план їх подолання:
- подолання монопольного обмеження доступу до електричної енергії;
- імітація боротьби з корупцією, зокрема, у відносинах між суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності та Чернігівською митницею ДФС;
- суттєве погіршення умов діяльності підприємств агропромислового комплексу Чернігівщини: плата за землю в Україні -  одна за найвищих у світі.

Як наголосив голова Обласної галузевої організації роботодавців «Асоціація аграріїв Чернігівщини» Олександр Панченко, хоча сільське господарство вважається локомотивом економіки, та останнім часом відбувається незрозумілий процес гальмування цієї галузі виробництва.

«Це проблема з орендою земель державної власності. Цього року Держгеокадастр повідомив, що плата за оренду землі коштуватиме не 4% як раніше, а 8 і договори оренди укладатимуться на 7 років. Також зростає податковий тиск... З 2017 року всіх сільгоспвиробників змусять перейти на загальну систему оподаткування. Що, природно, «вдарить» по економічному розвитку всіх підприємств... Також раніше для фермерського господарства можна було взяти в оренду землю без аукціону, зараз всіх фермерів змушують брати участь в аукціонах» - прокоментував Олександр Панченко.

«Наряду з іншими бідами, ми сьогодні змушені вести активну, професійну, незламну боротьбу із ще одним ворогом України - з корупцією» - наголосив президент  Антикорупційної громадської спілки «Совість» Володимир Демиденко. Як приклад, він навів антикорупційне розслідування дій начальника Чернігівської митниці ДФС Шавлака О.В. по закриттю роботи зони прибуття митних вантажів в Чернігові.

Голова «Чернігівської профспілки підприємців» Олена Варнакова оголосила про початок 23 березня о 9:00 акції протесту біля Чернігівської митниці, основною вимогою якої буде звільнення начальника установи.

З’їзд роботодавців та підприємців Чернігівщини має об'єднати ділове громадянське суспільство задля вирішення особливо гострих проблем підприємців області та, за необхідності, стати на захист законних інтересів будь-кого з учасників Коаліції. “Один за всіх — всі за одного!”

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини