Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:24:03

Процес розбудови соціальної інфраструктури Ніжина набирає оберти

11.03.2016   16:58

10 березня, голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч із робочим візитом відвідав Ніжин.

В ході відвідин відбулося декілька вагомих і позитивних подій: даний старт новому будівництву, оглянуто результати попередніх робіт, задекларовано плани розвитку міста.

Першим об’єктом, на який завітав керівник виконавчої влади області, став будівельний майданчик у ІІІ-у мікрорайоні Ніжина. Спільно з керівником компанії-забудовника, народним депутатом Олександром Кодолою та міським головою Анатолієм Лінником Валерій Куліч заклав капсулу в фундамент житлового будинку. Перші 100 квартир за планом мають бути здані вже до кінця року, а всього проект передбачає будівництво майже чотирьох сотень осель. Крім того, разом із житлом, споруда матиме й приміщення для об’єктів соціальної інфраструктури. Також зведення житла дає перспективу придбання певної його частки для забезпечення потреб соціально незахищених верств населення, для ветеранів АТО і родин загиблих військовослужбовців. Це – перше за п’ять років житлове будівництво у Ніжині. Його початок, на переконання голови ОДА Валерія Куліча, є ознакою позитивних суспільно-економічних тенденцій.

Наступним пунктом візиту стали оглядини 16-ї гімназії, ознайомлення з її успіхами і потребами. В ході бесіди з освітянами було досягнуто домовленості про сприяння виконавчої влади області у реконструкції єдиного в місті, і на цей час абсолютно занедбаного, дитячого басейну, в реконструкції приміщень для відкриття дошкільного навчального закладу.

Наприкінці відвідин Ніжина голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч узяв участь в урочистому відкритті після реконструкції приміщення жіночої консультації та блоку «В» (ІІІ поверх) комунального лікувально-профілактичного закладу «Ніжинський міський пологовий будинок».

Роботи триватимуть і надалі, переконаний Валерій Куліч. Вже заплановано реконструкцію й інших приміщень пологового будинку. «Для Чернігівщини надважливою є ефективна оптимізація мережі медичних і освітніх закладів. Адже область має одну з найбільших мереж в Україні, а чисельність населення невелика. Але перед тим, як її оптимізувати, ми повинні показати громадам, що замість чогось застарілого буде щось нове і якісніше. Це стосується і освіти, і медицини. Тому ми визначили пріоритети розвитку і, перш за все, стараємося поліпшити якість медичних послуг у закладах вищого рівня та в опорних, у перспективних адміністративних центрах для того, щоб вони відповідали сучасним вимогам», – сказав Валерій Куліч.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.