Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:35:20

Соціальна та професійна адаптація учасників антитерористичної операції

03.03.2016   08:54Агенцiя

В області триває реалізація бюджетної програми 2505150 за напрямом «Заходи з соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку)».

Бюджетні кошти спрямовуються на професійне навчання учасників антитерористичної операції з числа військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних) та працівників Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, осіб рядового і начальницького складу, військовослужбовців, працівників МВС, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, ДСНС, ДПтС, інших утворених відповідно до закону військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції, а також працівників підприємств, установ та організацій, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку).

У 2015 році за рахунок коштів державного бюджету 86 учасників антитерористичної операції пройшли підготовку за професією «водій автотранспортних засобів», 8 – навчання з питань організації службової діяльності.

За паспортом бюджетної програми на 2016 рік для області передбачено 989 тис. грн на соціальну та професійну адаптацію учасників АТО. До районних (міських) управлінь соціального захисту населення області доведено розподіл асигнувань, передбачених на профнавчання учасників АТО відповідно до потреби та розроблених планів заходів із соціальної та професійної адаптації учасників АТО на 2016 рік.

Кошти за січень-лютий ц.р. вже надійшли місцевим управлінням соцзахисту населення Бахмацького, Бобровицького, Борзнянського Городнянського, Н.-Сіверського, Прилуцького, Семенівського, Чернігівського, Щорського районів та міст Ніжина і Прилуки й будуть спрямовані для проведення процедури закупівлі освітніх послуг на професійне навчання учасників АТО за економічно обґрунтованими цінами та відповідно до можливостей комплектації навчальних груп. По інших територіальних одиницях кошти будуть спрямовані починаючи з квітня ц.р. відповідно до помісячного розпису асигнувань.

Для отримання такої послуги учасникам АТО або їх роботодавцям необхідно звертатися до районних (міських) управлінь соціального захисту населення за місцем реєстрації або місцем фактичного проживання.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини