Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:37:26

Дорадчий орган Чернігівської ОДА провів чергове засідання

25.02.2016   13:46Агенцiя

Учора, 24 лютого, відбулося чергове засідання громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації, а напередодні, 23 лютого, – зустріч голови ОДА з головами комітетів Громадської ради.

Обидва засідання розпочиналися з реакції очільника Громадської ради Вадима Антошина на критику ЗМІ щодо непродуктивності очолюваного ним органу. Керівник дорадчого органу висловлював незгоду з такими закидами і запевняв присутніх у протилежному. Також на початку зустрічі з головою ОДА голова Громадської ради Вадим Антошин звернувся до Валерія Куліча із закликом: «Якщо ви також вважаєте Громадську раду недієвою і що у чомусь треба посилити роботу – ми чекаємо від вас пропозицій». На це голова ОДА Валерій Куліч відповів таким чином: «Я не ставлю питання у розрізі задовольняє чи не задовольняє мене робота Громадської ради. Вона є, і я з нею співпрацюю. І це ваше завдання напрацьовувати питання для нашої спільної конструктивної роботи. Я завжди відкритий до співпраці». Проте Валерій Куліч також зазначив, що за час роботи органу не було відпрацьовано жодної ініціативи від початку до логічного завершення: «Хотілося б більш практичної роботи», – резюмував Валерій Куліч.

Але, крім дискусій такого плану, дводенна «сесія» роботи Громадської ради мала й конкретніші результати. Зокрема, у ході зустрічі голови ОДА з головами комітетів Громадської ради було обговорено безліч питань, які турбували представників громадських об’єднань, і дані відповідні роз’яснення. Голів комітетів цікавив порядок відшкодувань вартості переведень пільгових категорій громадян, боротьба з нелегальними перевізниками та незаконною вирубкою лісів Чернігівщини, прозорість державних закупівель, оптимізація мереж освітніх і навчальних закладів тощо.

Узагальнюючи хід полілогу, зазначимо, що Валерій Куліч акцентував увагу на тому, що основою для здійснення будь-яких реорганізацій та реформувань є їх відповідність майбутньому зміненому адміністративно-територіальному устрою. Голова ОДА розповів про механізм боротьби з нелегальними перевізниками, а саме: ініціювання облдержадміністрацією позбавлення перевізника права роботи на легальних маршрутах у разі інкримінації йому незаконних дій у цій сфері. Також він розповів присутнім про заходи з протидії корупції: «Вважаю, що для боротьби з корупцією важливо унеможливити зловживання, ліквідувати механізми корупційних діянь. Для цього, зокрема, ми активно переводимо всіх розпорядників державних коштів на роботу в системі електронних торгів «Prozorro», що робить процес закупівель публічним і вже економить понад 20% коштів платників податків», – зазначив Валерій Куліч.

Також були обговорені питання збереження довкілля та культурної спадщини й безліч іншого. Ця інформація має сприяти роботі громадських організацій, їхній обізнаності та посиленню взаємодії між громадами і виконавчою владою.

Власне, засідання Громадської ради при чернігівській ОДА відбулося 24 лютого. В ході роботи, яка тривала понад дві години, представникам громадських організацій вдалося розглянути декілька питань. По-перше, було заслухано звернення мешканців одного з гуртожитків Чернігова, які впродовж тривалого часу намагаються приватизувати житло. Заслуховування цього питання було мотивоване тим, що інтереси балансоутримувача будівлі, з яким мешканці мають судові спори, представляє голова Громадської ради Вадим Антошин. Вислухавши обидві сторони конфлікту, рада прийняла звернення громадян «до відома».

Ще одним знаковим рішенням стало виключення зі складу Громадської ради осіб, які не були на 3-х і більше засіданнях без поважної причини. Таким чином чисельний склад дорадчого органу скоротився, що призвело до зменшення порогу кворуму ради, і, як наслідок, збільшення ймовірності його подолання, що зазвичай є проблемою для Громадської ради при Чернігівській ОДА.

Також у ході засідання були заслухані доповіді про стан медичної галузі в області, розглянуті питання механізмів лібералізації стосунків з одним із монополістів енергетичного сектору та інше, у відповідності до порядку денного із внесеними під час засідання змінами до нього.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.