Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:36:40

Заява координаторів громадської акції "Блокада Російських фур на Чернігівщині"

17.02.2016   15:46Агенцiя

Реагуючи на ситуацію, котра склалася станом на 16 лютого 2016 року, а також домовленість Кабінету Міністрів з представниками Російської Федерації, відповідно рішення координаторів Всеукраїнської акції з блокування транзиту російських вантажівок територією України повідомляємо:

Погоджуємося пропустити російські вантажівки через територію України до Росії у відповідь на розблокування українських автомобілів, вантажів та водіїв у русі через кордони Росії в напрямку України.
Робимо це заради українців, зокрема, наших земляків-чернігівців, яких чимало залишилося "заручниками" в Росії без змоги виїхати додому. Ми вболіваємо за кожного українського громадянина й закликаємо до цього владу. Й просимо вжити всіх заходів для унеможливлення конфліктів та якнайшвидшого проїзду українців у рідну державу. Не перешкоджатимемо погодженому пересуванню російських вантажівок у напрямку до Росії в разі дотримання всіх вимог і термінів та винятково в рамках визначеного часу.

Станом на 14.00 17 лютого жодного блок-поста встановленого на дорогах Чернігівщині в рамках «Блокування російських фур» немає.    

Разом з тим продовжуємо моніторинг на кордонах та основних шляхах сполучення в державі. Залишаємо зорганізованими мобільні групи, котрі в разі потреби оперативно реагуватимуть на ситуацію.

Зокрема ми готові в напрямках: «Нові-Яриловичі», «Сеньківка», «Гремяч» розгорнути блок-пости за 1 годину.
Створений на Чернігівщині координаційний штаб здійснюватиме контроль і плануватиме наступні дії. Зокрема – акції з протидії російському бізнесу в Україні. Координатори будуть узгоджувати свої кроки та діяти відповідно до оперативної ситуації, а в найближчий час зберуться для спільної наради.
Вважаємо нашу вимогу заборони транзиту товарів РФ територією України виконаною частково. Наголошуємо на необхідності затвердити рішення як про постійну заборону переміщення вантажів, так і загалом роботи бізнесу країни-окупанта в Україні.
Разом переможемо!

Координатори громадської акції «Блокада Російських фур на Чернігівщині»

ГО «Об’єднання учасників АТО Городнянщина», ГР «Вільні Люди», ЦК «Азов», ГО «Правий Сектор-Північ», ГО «Перша Чернігівська сотня», ГО «Самооборона Майдану», ПП «Правий Сектор», ГФ «Самооборона Чернігівщини», ГО «Третя Позиція», Єдиний Волонтерський Центр, Центр підтримки добровольців, ГО «Сокіл».

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.