Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:39:25

Чернігівщина долучається до iGov

19.01.2016   07:35Агенцiя

Чернігівська обласна державна адміністрація активізує роботу з упровадження електронного врядування. Перший крок – надання публічних послуг в електронному вигляді.

«Як показує практика, досвід інших областей і недержавних організацій, запит суспільства на електронний формат будь-яких послуг є дійсно високим. Сучасні інформаційні технології потенційно дають змогу звертатися до органів влади, передавати й отримувати засвідчені копії, оформлювати довідки тощо заочно, через мережу Інтернет. Зрозуміло, що люди хочуть, аби така потенційна можливість використовувалася на практиці», – переконаний голова ОДА Валерій Куліч.

Загалом для спрощення отримання адміністративних послуг в Україні має діяти Єдиний державний портал. Проте наразі функціонує лише його пілотна версія, яка надає інформацію про порядок і механізми одержання послуг, однак громадянам все одно доводиться ходити за ними по державних установах.

Саме тому Чернігівська ОДА налагоджує співпрацю з розробленим волонтерами порталом публічних послуг iGov.org.ua, який працює вже зараз. Перша послуга, яка стала доступною на Чернігівщині — електронне звернення до голови ОДА. Подане через Інтернет, воно буде зареєстроване і розглянуте так само, як і паперове, але швидше і зручніше для заявника.

«Спектр публічних послуг, які надаватимуться жителям Чернігівщини через Інтернет, постійно розширюватиметься. Надалі ми плануємо підключити до iGov послугу з надання доступу до публічної інформації. Після погодження з Міністерством економічного розвитку — послугу з надання разової ліцензії на здійснення суб’єктами ЗЕД зовнішньоекономічних операцій. Зрештою ж, усі послуги, які надаються облдержадміністрацією та її структурними підрозділами, мають стати доступними в електронному вигляді. Для цього також уже зараз іде робота над створенням принципово нового сайту облдержадміністрації, який буде мати не лише інформативні, а й сервісні функції, надаватиме адміністративні послуги», – розповідає голова Чернігівської облдержадміністрації.

Як вказують розробники порталу iGov, лише протягом місяця сторінку відвідали 75 тисяч осіб. Проте у повному обсязі вона поки що доступна лише у Дніпропетровській та Київській областях. Але Чернігівщина, з огляду на вищевказане, має перспективу вже найближчим часомі поповнити цей перелік.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини