Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:02:39

Чернігів може встановити антирекорд по доступності електронних петицій

14.01.2016   08:08

Чернігів може встановити негативний рекорд по доступності користуванням інструменту електронних петицій, які нещодавно були введені в дію Законом України «Про звернення громадян».

Хоча, Закон вступив в силу ще кілька місяців тому, в Чернігівській міській раді тільки зараз почали впроваджувати його у життя.

Так, на сайті Чернігівської міської ради, у проектах рішення, які будуть виноситися на розгляд наступної сесії, пропонується внести зміни до Статуту територіальної громади щодо забезпечення можливості чернігівцям подавати електронні петиції до міської ради.

Існує два альтернативних проекти рішення з цього приводу. Перший - поданий депутатом міськради Ігорем Андрійченком, другий – міським головою Владиславом Атрошенком.

Враховуючи попередні голосування в раді сьомого скликання, більше шансів на затвердження має проект поданий міським головою.

Команда Атрошенка пропонує ухвалити досить  антидемократичний механізм подання та розгляду електронної петиції до Чернігівської міськради.

Так, аби електронна петиція від громадянина потрапила на розгляд міської ради, необхідно буде протягом 30 днів зібрати 500 підписів. Норми Закону «Про звернення громадян» визначають для таким міст, як Чернігів, кількість підписів не менше 250, які мають збиратися не більше 90 днів.

Для порівняння, в містах аналогічних Чернігову, кількість підписів є вдвічі меншою, а час збору підписів – втричі більшим. Так, в Івано-Франківську, Житомирі та Вінниці - 250 підписів за 90 днів, в Луцьку – 300 підписів за той же період.

Таким чином,нова, позиціонуючи себе як демократична, влада Чернігова продовжує іти стежкою своїх попередників з команди Олександра Соколова, якому громадськість часто закидала небажання вводити ефективні інструменти місцевої демократії.

Сподіваємося, депутати Чернігівської міської ради прислухаються до голосу громадянського суспільства та врахують успішні практики інших обласних центрів під час розгляду цього питання.

Громадська організація Чернігівський освітній центр «Ініціатива»

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини