Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:53:14

Чи забезпечено ґендерну рівність в органах влади Чернігівської області

25.12.2015   07:26Агенцiя

24 грудня Чернігівською міською громадською організацією «Юридична клініка “Бона Менте”» проведено навчальний тренінг для жінок, які працюють на посадах державних службовців в органах виконавчої влади Чернігівської області.

Це стало можливим завдяки проекту «Забезпечення ґендерної рівності в органах влади Чернігівської області», який реалізується громадською організацією у рамках виконання обласної Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2011—2015 роки «Чернігівська громада».

Метою проекту є визначення проблем дискримінації в органах місцевого самоврядування та на держаній службі, забезпечення ґендерної рівності в державному секторі та сприяння соціальній й політичній активності жінок.

На початку тренінгу керівник проекту Вероніка Рибак презентувала підсумки анкетування та статистичного дослідження щодо кількості та статусу жінок, що працюють на державній службі у Чернігівській області.

— Як показало дослідження, нерівномірне співвідношення чоловіків і жінок свідчить про недостатню увагу керівників до забезпечення ґендерної рівності при підборі кадрів, під час процедури призначення та при формуванні кадрового резерву на заміщення вакантних посад державних службовців, — зазначила Вероніка Рибак.

Олександр Назаренко, керівник громадської організації «Асоціація регіональних ЗМІ», головний редактор Менської районної газети, у своєму виступі зробив акцент на проблемах ґендерної дискримінації серед ЗМІ та на використанні в роботі засобів медіа, зокрема соціальних мереж. Після чого були проведені практичні навчання.

Про юридичні аспекти захисту своїх прав під час проявів дискримінації розповів Володимир Ковальчук, юрист навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, уповноважений з гендерних питань.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини