Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:59:32

Василь Чепурний подав у відставку

16.11.2015   07:29Агенцiя

14 листопада на позачерговій конференції чернігівського обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка, скликаній згідно рішення правління від 8 вересня, багатолітній голова обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка Василь Чепурний заявив про свою відставку. Він очолював обласну «Просвіту» з 15 січня 1989 року.

Перед цим він прозвітував за свою роботу з червня 2013 по листопад 2015 року. У доповіді Василь Чепурний розповів про атаку регіоналів та їх «шісток», метою якої було відібрати приміщення і знищити газету «Сіверщина», частково це вдалося, але юридично газета «Сіверщина» залишилася за «Просвітою», а приміщення так і не вдалося захопити регіоналам.

Голова обласної «Просвіти» Василь Чепурний розповів про інші справи «Просвіти» - галерею «Круті сходи», книгарню «Інтермеццо» (також захоплену), книгарню «Просвіти», журнал «Сіверянський літопис». При цьому Віктор Лазар, якого Василь Чепурний публічно звинуватив у знищенні газети «Сіверщина», був присутній на зібранні.

Після обговорення звіту конференція прийняла відставку Василя Чепурного і з двох кандидатур обрала головою Олександра Шевченка. За нього проголосували 24 делегати конференції, а за конкурента – Олександра Ясенчука лише 5.

Крім чернігівців, у конференції брали участь делегати з Ніжина, Прилук, Новгорода- Сіверського, Куликівки, Козельця, Борзни, Бахмача та Ріпок. Був присутнім заступник голови Всеукраїнського Товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка Микола Нестерчук.

Василя Чепурного обрано почесним головою обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.