Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:44:44

Олександр Черненко: "Проведення другого туру виборів міського голови є абсолютно виправданим"

15.11.2015   18:44Агенцiя

15 листопада у прес-центрі «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» відбулася прес-конференція народного депутата України Олександра Черненка.

В ході спілкування з журналістами експерт прокоментував які поправки потрібно внести до Закону про місцеві вибори, перебіг виборчої кампанії у Чернігові та Україні, а також відповів на запитання.

На думку Олександра Черненка проведення виборів міського голови у великих містах є абсолютно виправданим. Хоча він вважає: «Потрібно вдосконалити цей закон. І якщо відрив між першим та другим кандидатом у першому турі більше 25%, а ніхто з кандидатів не набрав більше половини голосів, то другий тур не доцільний».  Прикладом є результати виборів у Києві та Львові, де  розрив між кандидатами які вийшли у другий тур більше 25% та 36% відповідно.

Народний депутат, коментуючи загальний перебіг голосування 15 листопада, зазначив, що явка у другому турі нижча ніж у першому . Але у Чернігові та Дніпропетровську виборці набагато активніші, ніж в інших містах. «Чернігівський виборець  не демонструє апатію, як по всій Україні», - наголосив О.Черненко.

Також експерт зазначив, що порушень як у Чернігові так у по Україні  практично не зафіксовано. Є традиційно-прихована агітація у схожій символіці, гаслах, кольорах і т.п., на дільницях подекуди члени партій відверто демонструють партійну приналежність. Але це не ті порушення, які суттєво вплинуть на результат, вважає політик.

Прокоментував Олександр Черненко і штрих-коди, які були помічені на паспортах виборців у Чернігові. За його словами ці помітки не підпадають під порушення через те, що не було порушено тиску на виборців в плані того за кого голосувати, не відбувається  контроль за волевиявленням громадян і не зафіксовано фактів підкупу.

«Таким чином, можна зробити висновок, що голосування у Чернігові проходить чинно і спокійно. І сподіваюся, що так буде і до вечора і під час підрахунку голосів», - підсумував Олександр Черненко.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини