Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:42:30

"Батьківщина" таки домоглася продовження мораторію на продаж української землі

11.11.2015   12:44Агенцiя

Верховна Рада продовжила мораторій на продаж сільськогосподарської землі на рік. За це проголосувала конституційна більшість парламенту – 309 народних депутатів.

Про це повідомив народний депутат України, фракція ВО «Батьківщина» Валерій Дубіль.

Водночас парламентар зазначив, що на цьому боротьба «Батьківщини» за захист сільськогосподарської землі не зупиняється.
«Наша фракція наполягала на тому, щоби мораторій було продовжено до 1 січня 2020 року, а не на рік, як проголосував парламент», - сказав Валерій Дубіль.

Народний депутат додав, що уряд вже напрацював закон про ринок земель, який оприлюднено на офіційному сайті Кабінету Міністрів України. «Цим законом передбачається проведення економічного експерименту – продаж 11 млн гектарів сільськогосподарської землі через аукціони.  Як ви думаєте, хто купить? Збагатяться лише аграрні компанії та холдинги!» – наголосив політик.

Валерій Дубіль пояснив, що ринок української землі , який хоче запровадити чинний уряд просто створить нові олігархічні клани, нових монополістів.

«Нам треба не землею торгувати, а розвивати переробну галузь.  Невже ми маємо менше можливостей ніж Польща, яка постачає овочі, фрукти, м'ясо у більшість країн Європи. А земля має належати народу України», – резюмував народний депутат.

Нагадаємо, що продовження мораторію на продаж  землі сільськогосподарського призначення було одним з ключових гасел ВО «Батьківщина» на цих місцевих виборах.

PR

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини