Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:23:58

Чернігівський окружний адмінсуд зупинив беззаконня з підрахунком голосів, - адвокат

31.10.2015   21:11Агенцiя

Сьогодні, 31 жовтня, Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позови міської організації партії «Наш Край» до Чернігівської міської виборчої комісії.

Зокрема, рішенням суду визнано протиправними та скасовано постанови Чернігівського міськвиборчкому про призначення перерахунку недійсних бюлетенів у Новозаводському та Деснянському районах.

Суд погодився з аргументами позивача, що міська комісія не має права призначати повторний підрахунок голосів по виборчих дільницях. Також судді звернули увагу на порушення термінів подання скарг, що послугували підставою для прийняття рішення про перерахунок голосів. Так, при граничному терміні подання скарги в два дні – тобто 28 жовтня, міськвиборчком прийняв і задовольнив скарги, подані 30 жовтня.

Адвокат Микола Торбєєв, який представляє інтереси команди кандидата на пост міського голови Олександра Соколова, додав, що представники Чернігівського міськвиборчкому так і не змогли пояснити суду, чому вони проігнорували порушення терміну оскарження: «Така лояльність здається щонайменше упередженою».

Відповідно до рішення суду, Новозаводський і Деснянський районні виборчкоми повинні відмовитися від виконання незаконного рішення про перерахунок недійсних бюлетенів.

М.Торбєєв також наголосив, що стосовно членів комісії, які голосували за це незаконне рішення, будуть підготовлені документи з вимогою звільнити їх із займаних посад.

Нагадаємо, в Чернігові окремі політичні сили, підконтрольні олігархам, пішли на безпрецедентне порушення виборчого законодавства, щоб зірвати вибори. Зокрема, Чернігівська міська виборча комісія перевищила свої повноваження, прийнявши незаконне рішення про повторний перерахунок бюлетенів, які були визнані недійсними на дільницях Новозаводського та Деснянського районах міста. Більше того, незаконний перерахунок голосів вирішили проводити вночі, щоб кандидати, журналісти, довірені й уповноважені особи, міжнародні спостерігачі не могли бути попереджені про це і бути присутніми на перерахунку.

У Чернігівській організації партії «Наш край» заявили, що представники олігархів намагаються зробити з Чернігова полігон із відпрацювання чорних технологій зі зриву виборів. Такі методи вже відпрацьовувалися на парламентських виборах у 2012 році.

Окрім спроб зірвати вибори, опоненти готують масштабні провокації в Чернігові. Так, у Києві замовлено великий наклад дублікатів «Соціальної картки чернігівця» з метою дискредитації проекту.

Можливо, в картках будуть вказані недійсні номери телефонів та інша недостовірна інформація. Мета – дезінформувати чернігівців, зірвати реалізацію соціального проекту й очорнити чинну владу, що є ініціатором зазначеної програми. Деякі політичні сили готові йти на будь-які провокації з єдиною метою – не допустити чесних виборів у Чернігові, наголосили партійці.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини