Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:42:48

Перші кроки "Самопомочі" в Чернігівській міській раді

30.10.2015   13:28

За результатами виборів до міської ради від політичної партії Об’єднання «Самопоміч» проходить п’ять депутатів, у тому числі, і кандидат в мери Володимир Зуб та 1-й номер в списку – голова Чернігівської міської організації Політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» Ольга Хоніч.

Новообрані депутати міської ради та народний депутат Верховної Ради України від «Об’єднання «Самопоміч» Анна Романова розповіли про перші кроки фракції «Самопоміч» в Чернігівській міській раді.

По-перше, це робота над максимальною прозорістю та публічністю місцевої влади. «Об’єднання «Самопоміч» завжди виступає за те, щоб громада більше знала та впливала на процес прийняття рішень. А для цього в Регламент Чернігівської міської ради, Положення про комісії міської ради та Статут територіальної громади міста Чернігова мають бути внесені суттєві зміни. Насамперед, це запровадження можливості он-лайн трансляції засідання сесій, комісій, звітів комунальних підприємств, будь-яких інших нарад органів міської ради, а також громадських слухань і обговорень. Крім того, необхідно передбачити зручний механізм доступу громадян до будь-яких засідань комітетів виконавчої влади.

По-друге, це прозора й ефективна кадрова політика. Справа в тому, що за довгі роки правління містом депутати міськради та громада фактично були позбавлені впливу на ті чи інші кадрові призначення. Необхідно, щоб чиновників, які несуть відповідальність за розподіл бюджету та реалізацію тих чи інших програм, обирали шляхом прозорого конкурсу. Також важливим фактором є входження до виконкому міської ради представників незалежних громадських організацій. Адже цей орган довгі роки був не колегіальним, а «ручним».

По-третє, це ефективна бюджетна політика та прозорість бюджетних витрат. Бюджетні витрати мають базуватися на Стратегії розвитку міста. Має бути чітка та прозора структура бюджету, з якою будь-який бажаючий мешканець Чернігова зміг би ознайомитись на сайті. Громадяни мають розуміти, скільки у місцевий бюджет надійшло коштів з продажу землі, майна, оренди, податків на доходи фізичних осіб, тощо. Також повинна бути чітко розписана видаткова частина бюджету, щоб люди знали скільки коштів було витрачено і найголовніше – куди саме.

По-четверте, це запровадження електронного самоврядування. Електронні звернення у Чернігові повинні стати нормою життя. Влада постійно повинна бути на зв'язку з мешканцями міста. Тільки так вона буде дійсно прозорою та ефективною.

І найголовніше, це постійний антикорупційний контроль. Для цього необхідно створити Комісію боротьби з корупцією, яка має перевіряти усі проекти рішень на їх корупційну складову. Адже всі ми знаємо, що більшість земельних рішень – так чи інакше мають порушення.

Володимир Зуб, кандидат на посаду міського голови, подякував усім чернігівцям, що підтримали Об’єднання «Самопоміч» та особисто його на місцевих виборах. «Це велика честь і велика відповідальність», - зазначив він. «У Чернігові люди ще не вірять в нові стандарти та нову якість місцевої політики, але ми, як маленька фракція в Чернігівській міській раді, готові людям довести, що депутати можуть бути іншими», - запевнив Володимир Зуб.

Партійці наголосили на відповідальності новообраних депутатів, що неодноразово декларувалося під час виборчої кампанії. Основними вимогами до депутатів від «Самопомочі» є прозорість і відкритість їх роботи у міській раді. І, у разі недотримання цих вимог, депутати будуть відкликатися.

Анна Романова підкреслила той факт, що у цих місцевих виборах партія "Об’єднання «Самопоміч», яка існує всього рік, вийшла на всеукраїнський рівень. Більше 1000 представників від Самопомочі зайшли в 212 рад з 215 тих, в яких брали участь у виборах. Це означає, що Самопоміч перетворилася з регіональної партії у всеукраїнську і вже не сприймається як суто "галицька" партія.

Пан Зуб акцентував увагу журналістів на свідомому та осмисленому рішенні стати депутатом місцевої ради, а тому робота начальником управління охорони здоров’я Львова не заважатиме йому брати участь в сесіях міськради. Навпаки, управлінський досвід дозволить йому впровадити зміни в галузі охорони здоров’я в Чернігові. «Готовий працювати в комісії по охороні здоров’я та запропонувати новації, котрі були впроваджені в сфері профілактики захворювань у місті Львові», - підкреслив Володимир Іванович та додав, що місцева влада не впливає на тарифи чи контрактну армію, але в її силах працювати так, щоб максимально послабити удар тарифної політики по містянам, щоб люди перестали нести благодійні внески в дитсадки, школи та лікарні.

Учасники прес-конференції висловили сподівання, що кредит довіри, отриманий від народу України, переросте в базову довіру, а «Самопомочі» вдасться впровадити нові стандарти якості в політиці.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини