Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:43:31

Підсумки Дня виборів у Чернігові та області: банальні порушення, явка біля 44%

26.10.2015   00:36Агенцiя

Представники ЗМІ, громадськості, політичних партій та правоохоронних органів підбили підсумки Дня виборів у прес-центрі «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» ввечері 25 жовтня

Так за словами виконуючого обов’язки заступника начальника Управління – начальник міліції громадської безпеки УМВС в області полковника міліції Олександра Селіверстова, хоч переважна частина особового складу органів внутрішніх справ була задіяна на охороні громадського порядку, міліція не припиняла виконувати свою основну задачу – розкривати злочини. Так, протягом останньої доби правоохоронці розкрили кілька тяжких злочинів, серед яких два вбивства, зґвалтування і пограбування.

Безпосередньо в день голосування міліція зафіксувала 44 повідомлення, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства. Найбільш поширеними серед них є повідомлення про підкуп, фотографування та пошкодження бюлетенів виборцями. «Абсолютна більшість порушень є незначними і не здатними вплинути на результати волевиявлення громадян», - наголосив О.Селіверстов.

 Більшої уваги з боку правоохоронців викликала ситуація, яка склалася у ЦНТЕІ, де розміщувався штаб однієї з політичних сил. Але на момент проведення прес-конференції на місці події працювала слідча група, тому начальник громадського порядку від коментарів з цього приводу утримався.

Керівник ЧОЦ «Ініціатива» Павло Пущенко розповів про те, що в ніч з 24 на 25 у суді розглядалася справа БФ «Наш край» проти ПП «Наш край». Цікаво, що суд цю справу розглянув і виніс відповідне рішення. Також П.Пущенко повідомив, що на півночі області в «день тиші» і день голосування були зафіксовані біг-борди ВО «Батьківщина». І хоча процес волевиявлення завершився і та порушення, які були зафіксовані суттєво на результат не матимуть впливу, важливо, щоб процес підрахунку відбувся в рамках закону і чесно. На думку експерта головне, щоб не справдилася теза: «не важливо як голосують, а важливо як рахують».

За словами кандидата на посаду міського голови від «Самопомічі» Володимира Зуба порушення які фіксувала його політична сила банальні та не можуть суттєво вплинути на волевиявлення. А от підрахунок голосів може бути необ’єктивним і нечесним. В.Зуб розповів, що один із представників «Самопомічі» чув розмову молодиків біля однієї з дільниць про те, що коли краще вимикати світло на дільниці. «Наша партія звернулася з офіційною заявою до правоохоронців  з проханням попередити можливість відключення електроенергії на дільницях», - підкреслив Володимир  Зуб.

Кандидата на посаду міського голови від ВО «Свобода» Андрія Міщенка розповів про порушення, які були зафіксовані його політичною силою у Прилуках. «Таких виборів як цього року у Прилуках ще не було», - сказав А.Міщенко. За його словами там відбувався масовий підкуп виборців, працювали «каруселі», тощо. «У Бахмацькому районі кандидатів від «Свободи» не внесли до бюлетенів. А у Козелецькому районі різко збільшилася кількість тих, хто голосує на дому», - розповів політик.

За інформацією Громштабу Чернігів явка у Чернігові така: у Новозаводському районі на кінець голосування склала 42,64%, а у Деснянському – 44%.

Прес-центр «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» спільно з дискусійним клубом «Експерта думка» запрошує суб’єктів виборчих перегонів, журналістів, а також усіх експертів, хто цікавиться виборами до нашого прес-центру. Наша мета – сприяння незалежному та повному висвітленню виборчих подій.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини