Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:47:58

Правоохоронні та рятівні служби Чернігівщини працюють у посиленому режимі. ВІДЕО

23.10.2015   22:02Агенцiя

23 жовтня у прес-центрі "Місцеві вибори – 2015. Чернігівщина" відбулася прес-конференція на тему "Готовність до виборів Чернігова та області".

 ній взяли участь начальник міліції громадського порядку УМВС України в Чернігівській області - Олександр Селіверстов, заступник начальника управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді Прокуратури Чернігівської області - Андрій Хряпа та провідний фахівець відділу інформації та комунікацій з громадськістю Управління ДСНС у Чернігівській області - Євгеній Дубина.

Олександр Селіверстов запевнив, що 1092 виборчі дільниці, які знаходяться на Чернігівщині і будуть взяті під цілодобову охорону у день голосування.

За його словами міліція має 53 заяви про порушення передвиборчого процесу. Всі вони знаходяться на контролі міліції. Громадяни заздалегідь попереджені про відповідальність у разі порушення виборчого процесу. «Всі порушення будуть задокументовані та розглянуті. За правопорушення відповідатимуть всі незалежно від політичних сил», - наголосив начальник міліції громадського порядку УМВС України в Чернігівській області.

За словами Андрія Хряпи, представники прокуратури також будуть активно спостерігати за роботою дільниць на місцевих виборах. «На день виборів прокуратура посилить свою роботу і буде відбуватися постійне чергування», - підкреслив він.

«За безпеку виборчих дільниць від пожеж відповідальні чернігівські рятувальники», - повідомив Євгеній Дубина. Він розповів про те, що вже проведені протипожежні інструктажі зі всіма членами виборчих комісій. На кожній дільниці є інструкції з поясненнями, що робити у разі пожежі та перевірені засоби для її гасіння.

Також за словами Євгенія Дубини особовий склад ДСНС вже відпрацював оперативний план реагування на дільницях.

Співробітники переведені на посилений режим несення служби. 215 чоловік та 63 одиниці техніки будуть чергувати напередодні та в день виборів. Також є ще додаткові сили екстреного реагування, які будуть задіяні у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Учасники прес-конференції звернулися до виборців, суб’єктів виборчого процесу та членів виборчих комісій з проханням діяти згідно закону, не створювати надзвичайних ситуацій, дотримуватися правил пожежної безпеки та запобігати порушенням.

Також представникам всіх політичних партій нагадали про кримінальну відповідальність, а Чернігову і області побажали чесних та спокійних виборів.


Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.