Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:56:27

ЦВК зареєструвала 683 міжнародних офіційних спостерігачів

19.10.2015   07:20Агенцiя

Відбулось засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

Розглянувши відповідні звернення від міжнародних організацій, Комісія зареєструвала 683 міжнародних офіційних спостерігачів. А саме – 589 офіційних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі, 55 – від Ради Європи, 28 – від Європейського форуму студентів та 11 – від Європейського Парламенту на чергових виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, перших виборах депутатів рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року.

Таким чином, станом на 17 жовтня 2015 року загальна кількість зареєстрованих міжнародних офіційних спостерігачів на місцевих виборах складає 1165 осіб. Із них – 33 особи від Королівства Данія, 27 – від Угорщини, 12 – від Федеративної Республіки Німеччина, 8 – від Сполучених Штатів Америки, 8 – від Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, 8 – від Литовської Республіки, 7 – від Чеської Республіки, 7 – від Французької Республіки,  6 – від Словацької Республіки, 5 – від Японії, 5 – від Естонської Республіки, 4 – від Канади, 2 – від Республіки Польща, 2 – від Республіки Австрія, 684 – від БДІПЛ ОБСЄ, 88 – від Комітету "За відкриту демократію", 72 – від Українського Конгресового Комітету Америки, 55 – від Ради Європи, 54 – від Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO), 28 – від Європейського форуму студентів, 14 – від Міжнародної громадської організації "Політична ініціатива", 11 – від Європейського Парламенту, 11 – від Міжнародної комісії з прав людини, 9 – від Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин та 5 – від Комітету регіонів Європейського Союзу.

Комісія частково задовольнила скарги Фастівських міських організацій політичних партій "Третя сила", "Громадська солідарність", визнавши такою, що не відповідає вимогам законодавства про вибори, бездіяльність Фастівської міської виборчої комісії щодо виконання вимог Закону України "Про місцеві вибори" та Порядку організації роботи та ведення діловодства у виборчих комісіях з місцевих виборів.

Крім того, ЦВК звернула увагу цієї виборчій комісії на необхідність неухильного дотримання вимог виборчого законодавства та забезпечення реалізації виборчих прав громадян України під час підготовки і проведення місцевих виборів та організації своєї роботи.

В іншій частині вимог суб'єктам звернень відмовлено.

На завершення засідання внесено зміни до складу деяких територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів, сформованого постановою ЦВК від 6 вересня 2015 року № 230 "Про формування складу обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення та міста Києва), районних у місті Києві виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів".

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини