Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:11:51

До Дня міста команда Атрошенка привітала всіх ветеранів в Чернігові

22.09.2015   13:09Агенцiя

Вони з радістю зустрічають гостей. Ветерани Другої Світової війни, серед них є й ті, що особисто захищали та відновлювали наше рідне місто. Визволення Чернігова для них надзвичайно важливе свято.

Відзначають вони його разом із командою народного депутата Владислава Атрошенко. Сьогодні цим стареньким потрібні не просто розмови, а реальна допомога. Команда благодійного фонду “Поліський оберіг” надає ветеранам медичне обслуговування просто вдома. Кому просто необхідно поміряти тиск, хтось потребує більшої допомоги.

Куратор благодійного фонду Олена Редчиць розповіла, що за період проведення акції спільно з медиками військового госпіталю, виявили кілька чоловік, яких терімново довелося госпталізувати. “Люди, в такому віці, не часто звертаються до лікарів, - розповідає Олена. – А тому, коли до них в дім приходять спеціалісти, картина захворювань стає зрозумілою. Так одна наша бабуся, потребує ретельного дослідження очей. Та підбору окулярів.”

З посмішкою зустрічає гостей ще один ветеран. Василь Сенченко нещодавно відсвяткував дев’яносто другий день народження. Зізнається День міста для нього більше свято.

Старенький згадує, як під час війни вправно керував  тактичним артилерійским підрозділом. А нині не може подолати хвороби. Вже кілька років поспіль він не встає з ліжка: “Я з дев”ятнадцяти років на війну пішов, - витирає сльози ветеран. – Я воював за мирне небо. Уже в такому віці керував батареєю. І мене слухалися.” З Сергієм Воробйовим він ще довго розмовляв про свої бойові заслуги. Жодного слова про хвороби, ветеран Сенченко не сказав. Та лікар, що прийшов до нього разом із помічником Владислава Атрошенко, помітила його рани на ногах. Вона ретельно оглянула дідуся і запропонувала стаціонарне лікування. Сергій Воробйов переконує, сьогодні, як ніколи, варто приділяти увагу таким стареньким, адже їх досвід дуже цінний.

Свої ліки Таісія Явон відсунула на інший план. До неї на гостини прийшов помічник Владислава Атрошенка Роман Резнік. Гостям вона показує фронтові фотокартки. Сімнадцятилітня дівчинка звільняла Крим. Воювала з перших днів війни. Тоді, коли на двох ділили одну гімнастерку. А взуття було на кілька розмірів більше. Вона була фельдшером на фронті. Сьогодні ще може сама контролювати своє здоров”я, ось тільки самостійно не може рухатися. Довірена особа народного депутата України, Роман Резнік пообіцяв старенькій допомогти із засобами пересування.

«Ми маємо усі необхідні контакти, аби допомогти цій бабусі», - пообіцяв Роман.

Наче рідню: з обіймами й поцілунками, зустрічають волонтерів благодійного фонду та медиків військового госпіталю  у іншій оселі. До старенької приходять не вперше.

“Я помічаю, як знижується тсан здоров”я моїх рідних ветеранів, - каже Інна Левченко. - А відтак ветерану  необхідні лікар -кардіолог та невропатолог. Вже за день до неї приїдуть з усім онеобхідним обладнанням і обстежать її вдома”.

Ольга Данилова згадує зруйнований Чернігів. Під час війни вона партизанила. Разом із своїми однолітками влаштовували диверсії та зупиняли фашистську техніку на Десні.

Старенька не потребує медичної допомоги. Їй важлива увага небайдужих. До неї часто заходить депутат міської ради Олег Мороз.

«У мене на окрузі їх проживає не багато, - розповідає Олег Мороз. – Я їх усіх знаю особисто. Вони також часто до мене звертаються. Допомога різна. Буває, навіть хлібину нікому принести в оселю цих ветеранів».

До дня міста, волонтери та координатори Поліського оберегу завітали в гості до кожного ветерана другої ствітової. Кожному вручили солодкі подарунки та запрошення на перегляд документального фільму «Чернігівський рубіж», який спеціально для них продемонстрували в кінотеатрі ім. Щорса.

PR

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини