Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:41:43

Суд виправдав міського голову за звинуваченням у службовій недбалості

21.09.2015   14:48

Суд виправдав Чернігівського міського голову Олександра Соколова, якого обвинувачували у службовій недбалості під час придбання за державні кошти квартир постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС.

 Відповідне рішення сьогодні ухвалив суддя Деснянського районного суду у м. Чернігові Микола Мурашко.

Згідно із виправдувальним вироком суду, сторона звинувачення не змогла надати докази вини О.Соколова у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України. Зокрема, суд назвав докази обвинувачення не неналежними і недостатніми та визнав О.Соколова не винуватим у вчиненні правопорушення за ч.2 ст.367. Суд виправдав міського голову у зв'язку з відсутністю у його діях складу злочину.

Загалом розгляд справи щодо обвинувачення міського голови тривав з червня цього року.

Довідка: У 2012 році підприємству "Домобудівник" Чернігівська міськрада перерахувала 4,7 млн. грн. для придбання квартир учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, однак підприємство квартири не збудувало, і коштів не повернуло, а зараз перебуває у стадії банкрутства.

Договір на закупівлю квартир укладений у рамках Державної програми "Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Згідно з цим договором, було придбано майнові права на об'єкти нерухомості (за адресою будівництва групи житлових багатоквартирних будинків по вул. Андрусенка між вулицями Красносільського і Незалежності – друга черга будівництва, житловий будинок №2).

Згідно з наданим графіком виконання будівельно-монтажних робіт, ПАТ "БК "Домобудівник" передбачало закінчення строку будівельно-монтажних робіт у листопаді 2012 року. У листі компанії вказувалося про змогу збудувати та ввести в експлуатацію житло до 31 грудня 2012 року. У подальшому підприємство збанкрутувало, дім не добудовано і громадяни залишилися без житла.

Ірина Синельник

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини