Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:13:18

Зелена зона відпочинку буде й у Масанах

17.09.2015   12:40Агенцiя

Ще одну зону відпочинку чернігівські укропівці незабаром зроблять у Масанах. Минулого тижня ініціативна група «Я – живу на Масанах!» та представники партії «УКРОП» зробили перший крок до благоустрою мікрорайону.

Спільними зусиллями проведено прибирання у сосновому лісі, де вдень прогулюються мами з дітьми, бавляться діти, проводить час молодь.

Долучитися до цієї справи виявили бажання і тамтешні жителі. Вони підтримали ініціативу УКРОПу щодо благоустрою зелених зон і прийшли, щоб разом із командою УКРОПу прибрати територію.

Чесно кажучи, цей чудовий лісочок був схожий на стихійне звалище. Куди не кинь оком валялися шприці, пляшки з-під спиртного, залишки їжі, різні обгортки, інтимні речі тощо. І все це неподобство якось не дуже вписувалося в навколишню природу.

«Зібралося близько 25 чоловік. Ми очікували, що прийде більше, але все одно засукавши рукава активно взялися за роботу, — розповідає ініціатор прибирання Ядвіга Щеголева. — Зібрали понад 60 мішків сміття. Довелось замовляти вантажівку, щоб все це вивезти».

Ядвіга запевнила, що прибирання — лише перший крок благоустрою території. Мріє облаштувати у цьому сосновому лісі невеличкий оазис відпочинку. «У нас на Масанах немає жодного місця для прогулянок. Тут можна встановити кілька лавочок, посипати доріжки, поставити урни для сміття. Але спершу ми спитаємо думку мешканців мікрорайону», — поділилася активістка УКРОПу. 

Відтак, ініціативна група вивчатиме побажання та пропозиції жителів мікрорайону Масани щодо облаштування території для відпочинку.

Думка мешканців Масанів

Катерина:

— Мрію, щоб тут був парк, щоб стало чисто та охайно і можна було вийти з дітками погуляти на свіжому повітрі. Це наш район, ми туж живемо.

Така ініціатива УКРОПу дуже значима для всіх жителів Масанів.

Усі чекають, що хтось прийде і зробить, а вони не стали цього робити, а самі почали наводити порядок і нас запросили долучитися.

 

 

Інна:

— Я від щирого серця вітаю таку ініціативу укропівців. Прийшли молоді, енергійні, небайдужі та ініціативні люди, щоб прибрати тут і зробити життя чистішим.

Усі ж прибирають у власних квартирах і слідкують за чистотою, але не всі думають про навколишнє середовище, викидають сміття прямо отут, посеред сосен і ялинок. Про яку екологію після цього можна говорити? Я прийшла сюди, бо мені не байдуже місце, де живу.


 

Анна:

— Підтримую ініціативу на всі 100%. Гарна команда УКРОПу, чудові люди з прекрасними ідеями, щирі. Ми зараз прибрали, але треба, щоб надалі всі дбали про чистоту, а наші комунальні служби сюди хоч інколи заглядали. Добре було б поставити тут лавочки й корзини для сміття, але все від людей залежить. Було б добре, аби цю ініціативу підтримала влада та інші активісти, які виступають за збереження зелених зон. УКРОП показав гарний приклад, як не балачками, а реальними справами турбуватися про людей.

PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини