Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:29:13

У Сосниці відбулися урочистості з нагоди 121-ї річниці від дня народження Олександра Довженка

11.09.2015   16:52Агенцiя

10 вересня в Сосницькому літературно-меморіальному музеї Олександра Довженка відбулися урочистості з нагоди 121-ї річниці від дня народження Олександра Довженка.

В урочистостях взяли участь депутат Верховної ради України Владислав Атрошенко, віце-президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Романова, заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олександр Левочко, делегація з Національної спілки кінематографістів України на чолі з головою Національної спілки Сергієм Тримбачем, представники творчої інтелігенції, державних установ та громадськості.

Ведучим свята був актор обласного Молодіжного театру, Заслужений артист України Олексій Биш. В його виконанні за участю академічного народного хору філармонійного центру фестивалів та концертних програм та Сосницького аматорського фольклорного колективу «Криниці» прозвучала літературно-музична композиція «Україна в огні» (за творами та щоденниками О.П. Довженка на пісню М. Негоди та А. Пашкевича «Степом, степом….»), присвячена Року ветеранів Другої Світової війни в Україні та 70-ій річниці перемоги над нацизмом.

Перед присутніми виступили депутат Верховної ради України Владислав Атрошенко, віце-президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Романова, Перший Заступник голови Державного агентства України з питань кіно Андрій Ящишин, Голова Національної спілки кінематографістів України, лауреат Державної премії України ім. Олександра Довженка 2008 року Сергій Тримбач, племінник Олександра Довженка Тарас Дудко, голова Сосницької райдержадміністрації Валентин Очередько.

Присутні вшанували пам'ять загиблих земляків хвилиною мовчання.
Державні нагороди ветеранам вручили Наталія Романова, Владислав Атрошенко та голова Сосницької райдержадміністрації Валентин Очередько.

На території музею діяли виставки старовинних речей «З бабусиної скрині» «Квіти – Довженку», фотовиставка «Зупинена мить», автограф-сесія з письменниками Чернігівщини.

Почесні гості оглянули музейні експозиції.
Після закінчення екскурсії відбулася церемонія посадження яблуні.
На садибі звучали виступи академічного народного хору Чернігівського філармонійного центру, Сосницького аматорського фольклорного колективу «Криниці», колективу «Сосничаночка» та ансамблю окарин Сосницької музичної школи.

Святкування продовжилося в Сосницькому кінотеатрі імені Олександра Довженка. Відбулася творча зустріч з акторами та режисерами Київської кіностудії ім. О.П. Довженка. Режисер Іван Кравчишин представив ігровий фільм «Політ золотої мушки».

Департамент культури і туризму, національностей та релігій
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.