Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:30:56

Відбулася остання планова сесія обласної ради шостого скликання

10.09.2015   18:16Агенцiя

Відбулася остання планова сесія обласної ради шостого скликання 10 вересня відбулося останнє в нинішній каденції 28-ме пленарне засідання обласної ради.

Відкриваючи його, очільник представницької влади краю Микола Звєрєв вручив нагрудний знак і посвідчення до звання «Почесний громадянин Чернігівської області» колишньому воїну-партизану, голові обласної організації ветеранів Анатолію Москаленку. Цієї нагороди він удостоївся разом із жителем міста Ніжин, учасником бойових дій Петром Крапив'янським рішенням 25-ї сесії обласної ради в травні цього року. На жаль, Петро Андрійович не зміг сьогодні прибути до Чернігова, отож цю високу регіональну нагороду, як наголосив Микола Звєрєв, ветерану буде вручено пізніше за місцем проживання.

Заодно головуючий вручив почесні грамоти та відзнаки обласної ради депутату Куликівської селищної ради Сергію Шемендюку та народному обранцю Носівської райради Руслану Скрипцю. Їх вони заслужили за активну життєву позицію і гідне представництво Чернігівщини на IV Всеукраїнській спартакіаді депутатів та з нагоди наближення Дня фізичної культури і спорту.

Також перед розглядом питань порядку денного сесії Микола Звєрєв оголосив про створення в обласному представницькому органі депутатської групи «Наш край», до складу якої увійшло вісім народних обранців на чолі із заступником голови облради Валентином Мельничуком. А далі народні обранці взялися до роботи і, насамперед, заслухали інформацію прокурора Чернігівської області Віктора Носенка про криміногенну ситуацію в регіоні та про перспективи реформування органів прокуратури.

До порядку денного сьогоднішнього пленарного засідання обласної ради було внесено півсотні проектів рішень. Проте в ході їх затвердження десяту частину запропонованих до обговорення документів (в основному - це дозволи на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку надр) депутати зняли із розгляду. А вже в розпалі сесійного засідання народні обранці не змогли набрати необхідної кількості голосів для прийняття трьох рішень, в числі яких: про перейменування кінотеатру імені Щорса в м. Чернігові; про підтримку рішення Волинської обласної ради від 28 травня 2015 року № 34/104 «Про звернення депутатів Волинської обласної ради до Прем'єр-міністра України щодо відновлення здійснення заходів державного контролю згідно вимог транспортного законодавства територіальними органами Укртрансінспекції» та про встановлення зменшеного розміру орендної плати фізичній особі – підприємцю Дідовцю О.М.

І все ж цього дня було затверджено цілу низку галузевих програм та близько чотирьох десятків інших важливих рішень.

Насамперед, депутати обговорили та затвердили Цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Чернігівської області на 2016 – 2020 роки, яку розроблено Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації відповідно до Кодексу цивільного захисту України. Як було наголошено, на реалізацію цього довгострокового документу заплановано залучити близько 17 мільйонів гривень з державного, обласного, районних і міських бюджетів, а також із небюджетних джерел. Це дозволить створити регіональний матеріальний резерв для запобігання, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також сприятиме удосконаленню системи реагування на надзвичайні ситуації.

Більшістю голосів була прийнята і обласна Програма підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім» на 2016 – 2020 роки». Загальний обсяг фінансових ресурсів, який планується залучити для її реалізації, становитиме 78 млн. гривень з бюджетів усіх рівнів, в тому числі: державний бюджет – 40 млн. гривень, обласний бюджет – 29 млн. гривень і місцеві бюджети – 9 млн. гривень.

Також депутати затвердили ще ряд програм, одна з яких спрямована на сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016 – 2020 роки «Чернігівська громада», інша – на підтримку розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016 – 2020 роки, а ще одна діятиме в напрямі фінансової підтримки обласних громадських організацій інвалідів та ветеранів на 2016 – 2020 роки.

Окрім того, депутати прийняли Програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей в Чернігівській області на 2015-2016 роки та внесли зміни до Програми покращання матеріально-технічного забезпечення військових частин, що дислокуються на території Чернігівської області, військовозобов'язаних, призваних за мобілізацією, та добровольців, які беруть участь в антитерористичній операції на 2015 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 23 січня 2015 року. Зокрема, ці зміни вносяться до переліку заходів Програми з метою розширення можливостей надання послуг з транспортних перевезень військовозобов'язаних під час мобілізації та демобілізації військовослужбовців, а також співробітників правоохоронних органів до зони проведення антитерористичної операції та у зворотному напрямку.

Народні обранціприйняли і низку соціально важливих рішень. Зокрема, рішенням «Про звільнення батьків від плати за утримання дітей в інтернатних навчальних закладах на 2015/2016 навчальний рік» вони звільнили оплати навчання та проживання 98 вихованців трьох шкіл-інтернатів області - Чернігівської, Борзнянської та Черешенської, батьки яких мають низький прибуток.

Цього ж дня депутати внесли кадрові зміни в розпис комунального підприємства «Редакція газети «Деснянська правда» Чернігівської обласної ради, звільнивши з посади керівника цього інформаційного підрозділу Леоніда Ісаченка. Депутати заодно прийняли Звернення до Прем'єр-міністра України щодо призупинення дії постанови Кабінету Міністрів України від 18. 06. 2014 № 217 «Про затвердження Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу» та підтримали Звернення всеукраїнських громадських чорнобильських організацій до Президента України Порошенка П.О. щодо вирішення проблемних питань соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Прийнято також цілу низку рішень з кадрових, господарських та організаційно-правових питань.

В роботі пленарного засідання взяли участь народний депутат України Олег Купрієнко, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, керівники структурних підрозділів органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, представники громадськості та засобів масової інформації.

Оголошуючи завершення останньої планової сесії обласної ради шостого скликання, Микола Звєрєв щиро подякував своїм колегам-депутатам за плідну і ефективну спільну роботу на благо рідного краю і держави, хоча й не виключив, що до завершення нинішньої каденції може виникнути потреба і у проведенні позапланованих пленарних засідань. Він також наголосив, що нині головне завдання публічної і виконавчої влади – забезпечити чесні і прозорі вибори до місцевих рад, що відбудуться вже наприкінці жовтня поточного року.

За пропозицією голови обласної ради всі депутати-учасники сьогоднішньої сесії сфотографувалися на пам'ять на колективній світлині. А опісля цього Микола Звєрєв провів брифінг для журналістів та відповів на їх запитання.

Фото О. Соломаха

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини