Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:32:20

Голова ОДА стурбований призупиненням трансляції національного радіо в області

10.09.2015   10:11Агенцiя

Учора, в ході засідання Ради регіонального розвитку за головування Президента України Петра Порошенка, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч висловив занепокоєння з приводу відключення радіомовлення Національної радіокомпанії України на більшій частині території Чернігівської області.

Проблема полягає в тому, що в результаті підписання (за ініціативи Національної радіокомпанії України) додаткових угод від 04.09.2015 р. між Національною радіокомпанією України та Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення – з 9 вересня 2015 р. в Чернігівській області через відсутність фінансування вимкнено 4 радіопередавачі. Таким чином припинено трансляцію програм УР-1 на більшій частині території області (крім Чернігова та прилеглих районів).

Тим самим переважна більшість мешканців області позбавлена можливості отримувати інформацію через національну радіомережу.

Зважаючи на загрозу негативного інформаційного впливу на мешканців Чернігівщини, особливо прикордонних районів, з боку Російської Федерації, обласна державна адміністрація вважає відключення радіосигналу національного мовлення неприпустимим (у першу чергу це стосується відключення передавачів на РТПС Холми та Новгород-Сіверський).

Для розв’язання проблеми голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч виніс її на розгляд Ради регіонального розвитку та вже підготовлене відповідне звернення до уряду з проханням сприяти відновленню трансляції програм УР-1 на території області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини