Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:02:37

Депутати розглянули стан надходження платежів від оренди комунального майна

27.08.2015   07:30Агенцiя

26 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань управління та розпорядження об'єктами комунальної власності, яке провів її голова Микола Стрілець.

В роботі комісії взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та начальник управління комунального майна обласної ради Володимир Сидоренко.

Згідно з порядком денним депутати розглянули питання про стан надходження орендних платежів від оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області за перше півріччя 2015 року.

Зокрема, станом на 1 липня 2015 року орендодавцями майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області виступали 40 закладів, установ, підприємств, якими укладено 408 договорів оренди майна.

У першому півріччі 2015 року орендарями сплачено 4 231,5 тис.грн орендних платежів, що більше аналогічного показника минулого року на 1 595,2 тис.грн.

Згідно з діючим нормативом розподілу, безпосередньо до обласного бюджету перераховано 1 642,0 тис.грн, що на 755,5 тис.грн більше показника 2014 року, решта орендних платежів у сумі 2 589,5 тис.грн залишилась у розпорядженні комунальних підприємств, установ, закладів – орендодавців майна, для використання їх у порядку, встановленому діючою Методикою розрахунку та порядком використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Станом на 01.07.15 загальна сума заборгованості з сплати орендних платежів склала 436,6 тис.грн. Орендодавцями майна вживаються відповідні заходи щодо стягнення заборгованості в установленому законодавством порядку:

- судові накази про стягнення заборгованості на суму 151 тис.грн. перебувають на примусовому виконанні в органах державної виконавчої служби;

- позовні заяви про стягнення заборгованості з орендніої плати на суму 127 тис.грн перебувають у провадженні господарських судів;

- кредиторські вимоги в сумі 58,1 тис. грн включені до реєстру кредиторів у справі про банкрутство боржника – ТОВ «Білекспомеблі»;

- щодо решти заборгованості орендодавцями майна проводиться відповідна претензійна робота та готуються матеріали стосовно стягнення орендної плати в судовому порядку.

За результатами розгляду даного питання комісія рекомендувала управлінню комунального майна обласної ради:

- вжити додаткових заходів впливу на орендарів, які систематично допускають порушення договірних зобов'язань в частині своєчасної сплати орендної плати, в тому числі шляхом припинення орендних відносин;

- продовжити контроль за своєчасним надходженням орендної плати та погашенням існуючої заборгованості.

Також постійною комісією розглянуто питання про встановлення зменшеного розміру орендної плати, списання та передачі основних засобів та інші, по яких прийняті відповідні зауваження та пропозиції.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини