Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:57:15

Політичні партії Чернігівщини отримали рекомендації як будувати «прозорі ради»

25.08.2015   11:48Агенцiя

Члени коаліції «Прозорі ради» Сергій Старченко та Павло Пущенко зустрілись у Чернігові з представниками обласних осередків провідних політичних сил регіону: «Батьківщини», «Народного Фронту», «Самопомочі», «Радикальної партії» та Демократичного Альянсу»

Незабаром зустріч має відбутися і з іншими представниками чернігівського  політикуму, зокрема, Блоком Петра Порошенка «Солідарність».
 
Мета  зустрічей - презентувати експертні рекомендації  щодо приведення у відповідність нормативно-правових актів органів місцевого самоврядування Чернігова та ще семи рад області.
 
Керівникам політичних сил було запропоновано ознайомитися з наданими рекомендаціями, а на початку старту місцевих виборів підписати меморандум в якому політичні сили взяли б на себе  зобов’язання щодо втілення  цих рекомендацій в життя.
 
Як повідомлялося раніше, вісім органів місцевого самоврядування Чернігівської області отримали рекомендації від експертів всеукраїнської коаліції «Прозорі ради» щодо  приведення у відповідність нормативно-правових актів (зокрема, регламентів місцевих рад, виконавчих комітетів, статутів територіальних громад тощо). Рекомендації стосувалися таких аспектів діяльності міських рад як оприлюднення нормативних документів, порядок звітування чиновників про свою роботу, відображення в документах принципів державних політик, зокрема, гендерної
 
Відзначимо що проектом охоплені такі органи місцевого самоврядування:   Чернігівська обласна рада, Чернігівська міська рада, Ніжинська міська рада, Прилуцька міська рада, Новгород-Сіверська міська рада, Носовська міська рада, Менська міська рада, Городнянська міська рада
 
Довідково: у квітні 2015 року стартував проект «Здійснення адвокасі кампанії з імплементації нового антикорупційного законодавства органами місцевого самоврядування», який охопив Вінницьку, Запорізьку, Одеську, Чернігівську та Івано-Франківську області.
 
Мета проекту полягає у підвищенні прозорості та підзвітності органів місцевого самоврядування у 5 регіонах України, що призведе до зменшення корупційних ризиків в їх роботі та забезпечить реалізацію права громадян на контроль влади.
 
Для досягнення мети проекту було створено коаліцію «Прозорі ради», до якої увійшли представники регіональних громадських організацій. Коаліція є відкритою для вступу не лише для громадських активістів, але й усіх зацікавлених сторін.
 
Дослідження охопило 40 органів місцевої влади, серед яких 8 в Чернігівській   області. (Чернігівська обласна рада, Чернігівська міська рада, Ніжинська міська рада, Прилуцька міська рада, Новгород-Сіверська міська рада, Носовська міська рада, Менська міська рада, Городнянська міська рада) . В Чернігівській області представниками  коаліції є Сергій Старченко та Павло Пущенко.

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.