Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:32:45

Громадськість тисне на Соколова через "Набережний квартал"

21.08.2015   17:18Агенцiя

Громадські організації підписали та направили на ім’я Соколова колективне звернення, в якому вимагають від мера припинити створювати інвестору перешкоди та надати всі необхідні документи для початку робіт.

Такі дії з боку громадських організацій стали можливими в результаті підписання між ними та інвестором меморандуму, який днями презентував керівники проекту «Набережний квартал» Золтан Путнокі. В меморандумі мова йде про виконання інвестором ряду соціально важливих для міста проектів, а саме: будівництво дитячого садочку, ремонт житлового фонду Савчука, допомога в створенні реалібітаційного центру для вояків АТО та інше.

 

В свою чергу, громадські організації взяли на себе зобов’язання всиляко сприяти інвестору та вдатися до переконання мерії піти на зустріч інвестору. В разі подальших ускладнень в роботі інвестора, громадські активісти обіцяють рішуче реагувати. За словами одного з громадських підписантів, зараз не ті часи, щоб влада розкидалася інвестиціями, які планують вкласти в місто.

Слід відзначити, що серед тих, хто підписав звернення, достатньо відомих організацій, які не на словах діють в Чернігові та за його межами. Можна бути впевненими, що в разі якщо влада буде займатися бездіяльністю, то лише зверненнями справа не скінчиться.

Текст колективного звернення

Ми, що підписалися нижче, вкрай занепокоєні ситуацією, що склалася навколо компанії «Єврокон полісся» та реалізацією проекту «Набережний квартал. Маємо чітке усвідомлення, що проти компанії інвестора розгорнута брудна компанія з боку окремих осіб та певних політичних сил. Прагнучі отримати якісь політичні дивіденди та користуючись власними інтересами вони прагнуть дискредитувати інвестора та зірвати реалізацію вкрай важливого проекту для Чернігова та його громади. Можемо констатувати той факт, що намагання розхитати питання і долучити до акцій протесту місцевих мешканців, так і не досягли успіху. Публічний діалог інвестора з громадою та виконання ним соціального договору з мешканцями Савчука мають підтримку у місцевих жителів. Констатуємо і той факт, що розпочата розчистка хащів інвестором приводить територію до ладу і не має руйнівної дії.

Не зважаючи на це, деструктивні елементи які складаються з псевдо активістів прагнуть втягнути в свої брудні ігри представників місцевої влади і через них чинити тиск на компанію інвестора, створюючи перепони в реалізації проекту. Закликаємо вас не піддаватися на їх маніпуляції. Як приклад, приведемо вам приклад діяльності псевдо активістів. На апеляційному суді, щодо скасуванню мораторія суддя задала питання Гашпару, чи стосується заборона компанії Еврокон полісся, на що той ствердно відповів – ні. Його позицію в суді одностайно підтримали Лебідь, Шихальов та інші. Насправді, цей суд і їх позиція на ньому, і є їх справжнє обличчя як громадських активістів.

Наголосимо і на тому, що громадські організації міста, які мають за собою великі ряди активістів, підписали з інвестором «Меморандум» про взаємні зобов’язання та дії. В рамках даного документа, ми, громадські організації, рішуче налаштовані підтримувати інвестора та не допустити зупинення проекту «Набережний квартал».

Враховуючи вищевикладене і маючи принципову позицію за реалізацію проекту «Набережний квартал» звертаємося до вас з вимогою надати компанії інвестору всі необхідні документи для початку робіт та припинити чинити перешкоди. Ви, маєте усвідомлювати, що реалізація даного проекту це не тільки робочі місця, інвестиції та соціальні об’єкти. В першу чергу – це імідж міста як територія для інвесторів, а ні політичних спекулянтів.

PR

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини