Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:14:44

На сайті Чернігівської облдержадміністрації вже є розділ про декомунізацію

20.08.2015   07:35Агенцiя

«Декомунізація у Чернігівській області» – під такою назвою 18 серпня на офіційному сайті Чернігівської облдержадміністрації з’явився новий розділ за адресою http://cg.gov.ua/index.php?id=154415&tp=0%22.

Метою його створення є не тільки інформування громадськості та експертного товариства, а насамперед залучення усіх небайдужих і фахових громадян до процесу проведення декомунізації на Чернігівщині, обговорення та надання пропозицій. Для цього повідомлено електронну адресу Василя ЧЕПУРНОГО, координатора експертної групи з питань декомунізації, голови Чернігівського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка: chep2@ukr.net.

У вступному слові читача інформують, що з метою реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» 3 липня 2015 року головою Чернігівської облдержадміністрації Валерієм КУЛІЧЕМ підписано відповідне розпорядження та створена обласна комісія з питань реалізації положень цього закону, до складу якої ввійшли краєзнавці, історики, представники культурно-мистецьких кіл, громадськості та органів влади.

Крім того, створена експертна група для обговорення та надання пропозицій щодо перейменування населених пунктів та районів області вулиць, площ та інших об’єктів топоніміки населених пунктів відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

У розділі вже є такі підрозділи: «Статті та новини» і «Матеріали для обговорення».

Так, у першому вміщені статті «Віддайте Горького Росії! Або ще раз про декомунізацію», «Про перейменування вулиць у Щорсі», «Назви, що символізують нищення та закріпачення українського селянства», «Комуністичний функціонер і партизан Олексій Федоров підлягає декомунізації».

У підрозділі «Матеріали для обговорення» представлені «Список населених пунктів області, які мають бути перейменовані», «Кількість вулиць, площ та інших об’єктів топоніміки населених пунктів, які мають бути перейменовані» «Склад експертної групи для обговорення та надання пропозицій щодо перейменування населених пунктів та районів області вулиць, площ та інших об’єктів топоніміки населених пунктів відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Розділ буде регулярно поповнюватися новими матеріалами, а його структура вдосконалюватися членами комісії та експертної групи, істориками і краєзнавцями за сприяння Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації та Українського інституту національної пам’яті.

 

Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини