Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:04:31

На сайті Чернігівської облдержадміністрації вже є розділ про декомунізацію

20.08.2015   07:35Агенцiя

«Декомунізація у Чернігівській області» – під такою назвою 18 серпня на офіційному сайті Чернігівської облдержадміністрації з’явився новий розділ за адресою http://cg.gov.ua/index.php?id=154415&tp=0%22.

Метою його створення є не тільки інформування громадськості та експертного товариства, а насамперед залучення усіх небайдужих і фахових громадян до процесу проведення декомунізації на Чернігівщині, обговорення та надання пропозицій. Для цього повідомлено електронну адресу Василя ЧЕПУРНОГО, координатора експертної групи з питань декомунізації, голови Чернігівського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка: chep2@ukr.net.

У вступному слові читача інформують, що з метою реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» 3 липня 2015 року головою Чернігівської облдержадміністрації Валерієм КУЛІЧЕМ підписано відповідне розпорядження та створена обласна комісія з питань реалізації положень цього закону, до складу якої ввійшли краєзнавці, історики, представники культурно-мистецьких кіл, громадськості та органів влади.

Крім того, створена експертна група для обговорення та надання пропозицій щодо перейменування населених пунктів та районів області вулиць, площ та інших об’єктів топоніміки населених пунктів відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

У розділі вже є такі підрозділи: «Статті та новини» і «Матеріали для обговорення».

Так, у першому вміщені статті «Віддайте Горького Росії! Або ще раз про декомунізацію», «Про перейменування вулиць у Щорсі», «Назви, що символізують нищення та закріпачення українського селянства», «Комуністичний функціонер і партизан Олексій Федоров підлягає декомунізації».

У підрозділі «Матеріали для обговорення» представлені «Список населених пунктів області, які мають бути перейменовані», «Кількість вулиць, площ та інших об’єктів топоніміки населених пунктів, які мають бути перейменовані» «Склад експертної групи для обговорення та надання пропозицій щодо перейменування населених пунктів та районів області вулиць, площ та інших об’єктів топоніміки населених пунктів відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Розділ буде регулярно поповнюватися новими матеріалами, а його структура вдосконалюватися членами комісії та експертної групи, істориками і краєзнавцями за сприяння Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації та Українського інституту національної пам’яті.

 

Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини