Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:50:06

Віталій Скоцик: "Партія – це не проект під вибори. Партія є інструментом організації суспільства". ВІДЕО

12.08.2015   15:54Агенцiя

12 серпня у Чернігові відбулася прес-конференція лідера Аграрної партії України Віталія Скоцика. Також у заході взяли участь представники Чернігівської обласної організації партії Віктор Кияновський та Сергій Гайдай.

Прес-конференція проходила перед Аграрним форумом, на який зібралися кращі з кращих представники сільськогосподарської галузі Чернігівської області. Віталій Скоцик розповів, що це вже 49 форум, який за період з вересня 2014 року був проведений Аграрною партією в Україні, а у Чернігові – це друга масштабна зустріч фахівців.

 

Віталій Скоцик прокоментував готовність його політичної сили до місцевих виборів та її відповідність новому закону:

- Ми свідомо пропустили жовтневі вибори минулого року. Ми робили це для того, щоб наша партія була сильною не тільки на один етап виборів, а набагато років вперед. А для цього, в першу чергу, треба вибудувати структуру партії знизу доверху.  Саме тому вся моя робота була спрямована на роботу в регіонах. Зустрічатися з людьми, пояснювати їм, і побудувати таку структуру, щоб були представники від кожного села, від кожного району. Це перша демократична сила, яка побудована знизу доверху не за олігархічні гроші, не перед виборами. Вона створена тими людьми, які за останні 15 років заробили гроші безпосередньо в аграрному бізнесі, які стали «вільними селянами». Це люди, які своїми справами заробили гроші і стали економічно вільними. Маємо  історичний момент: або ці люди зможуть об’єднатися розуміючи, що мало бути економічно вільним, треба відстоювати свої політичні інтереси. Або знайдуться інші люди, які за рахунок економічно вільних людей, почнуть латати дірки у державному бюджеті.

Політик навів, як приклад, досвід Польщі, у якій Селянська партія була створена 152 років тому, і саме завдяки цьому досягла успіху. Таких держав із сильною аграрною галуззю у світі більше п’ятидесяти. Там селянські сили грають провідну роль у формуванні своєї країни. Аграрна галузь нашої держави також грає провідну роль в економіці, адже саме вона дала майже третину ВВП у 2014 році і за прогнозами експертів покращить цей показник цього року.

- Партія – це не проект під вибори, коли перед виборами ви просинаєтеся і починаєте щось робити. Партія є інструментом організації суспільства, - переконаний Віталій Скоцик.

Лідер Аграрної партії України розповів, що йому у спадок дістався 2961 партійний осередок старої аграрної партії. На його думку це дуже добре, бо є старші люди, які можуть поділитися досвідом, працювати в партійних структурах. Але своїм завданням Віталій Скоцик вважає залучити до лав партії нових людей, тих, хто став економічно незалежним та вільним за останні 15 років. Переконати їх, об’єднати.

- І ми це  зробили.  Всі 11 місяців – ми будували структуру. Саме тому ми є тією партією, якій закон про місцеві вибори підходить, бо ми структуровані, ми вибудувані, і я на сьогодні не знаю жодної політичної партії в Україні, яка на сьогодні більш структурована, ніж ми, - наголосив політик.

Чернігівщина в структурі партії представлена одними з найбільш успішних аграріїв. Серед тих, хто ще у вересні долучився до роботи Сергій Гайдай, трохи пізніше підтримав ідею Віктор Кияновський. І ще більше представників аграрного бізнесу області вже підтримують Аграрну партію України.

За словами політика суботній з’їзд партії буде визначальним. Не тільки тому, що на ньому будуть присутні представники потужних агропідприємств та організацій, а ще й через те, що з’їзд буде об’єднуючим. Чимало партій виявили своє бажання приєднатися до такої потужної аграрної структури.

- Всі вони в один голос будуть говорити, що сьогодні у аграріїв нашої держави немає інших варіантів, як об’єднуватися навколо галузі №1. У минулому році аграрна галузь дала 28% ВВП нашої країни, в цьому році це буде ще більше. І навіть тоді, коли економіка країни падає, аграрії планують дати країні більше 30% ВВП, - зазначив лідер партії.

Віталій Скоцик переконаний, що його політична сила знайде підтримку не лише серед сільського населення і наголосив: «Ми не є галузевою партією, ми є партією всього народу». Для інтелігенції, міських жителів  також знайдуться цікаві та корисні ідеї в концепції. Крім того, одне робоче місце на селі створює 12 робочих місць у місті. Треба зробити так, щоб те, що є у надлишку сільської родини могли купити міські жителі. Щоб містяни мали змогу придбати сільськогосподарські продукти кращої якості і за доступною ціною, а сільський житель міг отримати гроші за свою продукцію. Реалізовуючи її через систему споживчих кооперативів.

- Сьогодні це не питання захисту села і не питання лобіювання інтересів аграріїв. Це питання загальнонаціональне: виживемо чи не виживемо? І це залежить від державної політики. А це політичний інструмент. Тому не будучи державними політиками, а будучи стратегами і бізнесменами, ми сьогодні будуємо цей інструмент і для аграріїв, і для всієї держави, - наголосив Віталій Скоцик.

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.