Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:41:47

«Гетьманська столиця» має стати популярним туристичним центром як важлива сторінка історії Української Держави

01.08.2015   15:15

31 липня у Батуринi, під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра культури В’ячеслава Кириленка, відбулась нарада з актуальних питань збереження об’єктів Національного історико-культурного заповідника „Гетьманська столиця”.

У нараді взяли участь голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха, заступник Міністра соціальної політики Віктор Іванкевич, генеральний директор Національного історико-культурного  заповідника „Гетьманська столиця”  Наталя Реброва, виконавчий директор на громадських засадах благодійного фонду „Гетьманська столиця” Микола Бутко, віце-президент Національної академії наук України, академік  Сергій Пирожков, представники місцевої влади, науковці і фахівці  з питань збереження культурної спадщини.
 
Нарада присвячена стану об`єктів Національного історико-культурного  заповідника „Гетьманська столиця”, археологічним дослідженням Батурина, для яких  при Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г. Шевченка має бути створена постійно діюча археологічна експедиція.
 
Зокрема, йшлося про завершення ремонтно-реставраційних робіт і передачу у державну власність Цитаделі Батуринської фортеці з віднесенням до сфери управління Мінкультури та урегулювання питання власності частини палацово-паркового комплексу К.Г. Розумовського та вхідної групи до будинку В.Кочубея.
 
В’ячеслав Кириленко наголосив на тому, що необхідно консолідувати зусилля Уряду, центральних органів виконавчої влади та місцевих органів для вирішення питань роботи заповідника.
 
«Гетьманська столиця» представляє важливі сторінки історії Української Держави, і після відродження пам’ятки вона має стати популярною серед туристів», - сказав В’ячеслав Кириленко.

ФОТОрепортаж Віктор Кошмал

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей