Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:29:34

ЦВК оголосила попередження 54 кандидатам у народні депутати України в ОВО № 205 та вчергове звернулася до МВС щодо перевірки можливих випадків підкупу виборців

22.07.2015   18:40Агенцiя

22 липня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

За порушення термінів відкриття рахунків виборчих фондів Комісія оголосила попередження 54 кандидатам у народні депутати України, зареєстрованим в одномандатному виборчому окрузі № 205 на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року.

Розглянувши подання суб’єктів внесення кандидатур до складу ОВК про заміну її членів, ЦВК внесла зміни до складу окружної виборчої комісії, утвореної на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року в ОВО № 205 відповідно до постанови ЦВК від 3 червня 2015 року № 55.

До Центральної виборчої комісії надійшло звернення голови політичної партії ДемАльянс (Демократичний альянс) Гацька В.М., в якому міститься інформація про можливі порушення  виборчого законодавства України з боку окремих кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в ОВО № 205, які, на думку суб’єкта звернення, виявилися у підкупі виборців, а також у наданні під час виборчого процесу виборцям безоплатно товарів і послуг (непрямому підкупі виборців). У вказаному зверненні він просив ЦВК провести перевірку викладених у ньому фактів, за результатом якої притягнути винних осіб до передбаченої Законом України "Про вибори народних депутатів України" відповідальності.

Оскільки зазначене звернення містило інформацію про порушення законодавства України про вибори народних депутатів України та вимогу забезпечити захист виборчих прав, воно є скаргою. У зв’язку з тим, що вона була оформлена без дотримання відповідних вимог, її повернуто суб’єкту звернення зі скаргою без розгляду.

Разом з тим Комісія розглянула за власною ініціативою питання щодо можливих порушень виборчого законодавства України під час проведення зазначених виборів. При цьому Комісія не могла  оголосити кандидату в народні депутати України попередження за підкуп виборців або членів виборчих комісій самим кандидатом або іншою особою за дорученням кандидата без попереднього встановлення відповідного факту судом при розгляді виборчого спору. Однак таких рішень судів до ЦВК не надходило. Відтак у Комісії не було правових підстав для прийняття відповідних рішень.

Тому Центральна виборча комісія постановила надіслати копію звернення голови політичної партії ДемАльянс (Демократичний альянс) Гацька В.М. з доданими до нього матеріалами та речовим доказом до Міністерства внутрішніх справ України для проведення перевірки викладених у ньому обставин та реагування відповідно до чинного законодавства.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини