Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:06:52

Виконком міської ради схвалив Міську цільову програму розвитку позашкільної мистецької освіти у м. Чернігові на 2016-2021 роки

21.07.2015   12:53

20 липня виконавчий комітет міської ради заслухав інформацію начальника управління культури міської ради Юрія Ткача про основні напрямки підтримки та розвитку позашкільної мистецької освіти, які увійшли до Міської цільової програми розвитку позашкільної мистецької освіти на 2016-2021 роки у м. Чернігові.

Програма спрямована на втілення політики держави у сфері естетичного виховання учнівської молоді через доступність до надбань вітчизняної та світової культури, розвиток мережі мистецьких навчальних закладів, створення рівного доступу до отримання дітьми міста Чернігова якісної мистецької освіти, забезпечення формування інтелектуального потенціалу міста шляхом створення оптимальних умов для виявлення обдарованих дітей та молоді, надання їм підтримки у розвитку творчого потенціалу, самореалізації та постійного духовного самовдосконалення.

Ю. Ткач повідомив, що у м. Чернігові діє система позашкільної мистецької освіти, до складу якої входять 4 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних заклади (школи естетичного виховання), з них: 2 музичні школи, 1 школа мистецтв, 1 художня школа та Палац культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді.

Загальна кількість учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів на 1 липня поточного року становить 2137 учнів, з яких на бюджетній формі навчаються 1834 учнів та в госпрозрахункових групах – 303 учні.

Охоплення мистецькою освітою у місті – близько 10 % від кількості дітей шкільного віку, що є третім показником серед міста обласного підпорядкування.

На думку доповідача, реалізація Програми дасть можливість збільшити контингент учнів та вихованців закладів позашкільної мистецької освіти та підняти творчий і організаційний рівень культурно-мистецьких заходів, які проводяться ними у місті.

Ю. Ткач назвав також проблемні питання, які потребують вирішення для подальшого розвитку мистецької освіти у місті, зокрема: нестача навчальних площ шкіл естетичного виховання і закладів позашкільної мистецької освіти, значна фізична й моральна зношеність обладнання та музичних інструментів, застарілість бібліотечних фондів навчальних закладів та інші.

Міський голова Олександр Соколов наголосив на необхідності збереження діючої мережі закладів позашкільної мистецької освіти з подальшим  розширенням для забезпечення багатофункціонального їх використання по різних мікрорайонах міста. 

Виконком схвалив проект Програми та доручив управлінню культури міської ради внести Міську цільову програму розвитку позашкільної мистецької освіти у м. Чернігові на 2016-20121 роки на розгляд міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини