Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:33:28

У 205-му окрузі нагнітається ситуація для зриву виборів у разі програшу конкурента – штаб кандидата Березенка

20.07.2015   18:02Агенцiя

Штаб кандидата в народні депутати у 205-му окрузі (Чернігів) Сергія Березенка звинувачує конкурента в намірі загострити ситуацію в окрузі з метою зриву виборів у разі свого програшу.

"На мої спроби донести до моїх колег із парламенту, що представляють іншого кандидата, що люди дуже налякані тією ситуацією, що складається у 205-му окрузі, і що цією ситуацією може скористатися наш ворог (Російська Федерація – РЕД.) - люди не хочуть нічого чути, вони, вибачте за аналогію, пруть танком, і їм насправді байдуже, якими методами і засобами вони хочуть домогтися своєї перемоги", - заявив народний депутат Владислав Голуб (фракція "Блок Петра Порошенко") на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Депутат повідомив, що минулими вихідними у Чернігові люди "спортивної зовнішності" намагалися штурмувати три офіси С. Березенка. За його словами, серед цих людей були кілька народних депутатів, які представляють штаб кандидата в народні депутати Геннадія Корбана, зокрема Віталій Купрій. Свої дії вони аргументували тим, що нібито в цих офісах відбувається підкуп виборців, і вони мають намір вилучити документацію, що це підтверджує.

За словами В. Голуба, представники міліції перешкодили захопленню приміщень, але власники офісів добровільно дали дозволів на обшук приміщень.

"Було встановлено, що жодних протиправних дій там не відбувалося. Ніяких грошей і документів, окрім офіційно зареєстрованої у ЦВК агітаційної продукції, знайдено не було", - наголосив він.

Також на прес-конференції був представлений відеозапис, на якій В. Купрій, який представляє штаб Р. Корбана, підтвердив, що грошей в офісі виявлено не було.

Народний депутат Олександр Грановський спростував інформацію про те, що в одному з автомобілів були виявлені списки виборців, які уклали так званий соціальний контракт з С. Березенком та отримали 400 грн за свій голос на виборах, а також зброю і великі суми грошей.

Він підтвердив, що активісти дійсно заблокували один з автомобілів, проте в кінцевому підсумку не була встановлено його причетність до якогось із штабів, і нічого, що вказувало б на підкуп виборців, не виявлено.

Народний депутат Вадим Денисенко вважає, що на цих виборах використовуються технології з "нагнітанням нервозності" для зриву виборів у разі можливого програшу.

"Мені шкода простих жителів Чернігова – вони дійсно живуть у страху. У місті відчувається дуже велика нервозність, і багато хто починає говорити, що, можливо, нагнітання страху і нервозності – це політтехнологія, щоб спробувати розхитати ситуацію перед виборами, а можливо – навіть і зірвати їх", - зазначив він.

Проміжні вибори народного депутата України у 205-му окрузі відбудуться 26 липня. В окрузі спочатку було зареєстровано рекордну кількість кандидатів – 127, але потім 36 кандидатів знялися з балотування, та у виборчий бюлетень внесені прізвища 91 кандидата. Проте основна боротьба тут відбувається між екс-заступником голови Дніпропетровської обласної держадміністрації Р. Корбаном, якого вважають близьким до бізнесмена Ігоря Коломойського, а також пропрезидентським кандидатом С. Березенком, який є керівником Державного управління справами.

 

http://ua.interfax.com.ua/news/political/279014.html

PR

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.