Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:27:06

Безробіття турбує чернігівців більше, ніж АТО

14.07.2015   16:58Агенцiя

Чернігівців більше всього турбують дефіцит робочих місць, безробіття і зростання цін.

Саме до таких висновків прийшли експерти Центру «Социс», вивчаючи громадську думку громадян, які проживають на території розташованого в місті виборчого округу №205. Дослідження проводилося з 24 червня по 5 липня 2015 методом стандартизованого інтерв'ю за місцем постійного проживання респондентів (вибірка репрезентує доросле населення виборчого округу, опитано 1000 респондентів).

«Так, при відповіді на питання про те, які проблеми хвилюють респондента в першу чергу, найпопулярнішими варіантами стали дефіцит робочих місць і безробіття (63,6%), подорожчання продуктів і предметів першої необхідності (62,8%), підвищення цін на комунальні послуги (61,9%), а також знецінення гривні та падіння купівельної спроможності (59,5%)», - йдеться у дослідженні. При цьому проблеми реабілітації і матеріальних компенсацій учасників АТО, підтримка наших військових на Сході України, а також цілісність країни і повернення контролю над тимчасово окупованими територіями хвилюють чернігівців набагато менше. Ці теми у своїх відповідях респонденти піднімали, відповідно, в 15,4%, 14,4% і 13,6% випадків (11-е, 12-е і 14-е місце в переліку найгостріших проблем).
 
Не дивно, що і до кандидатів на парламентських довиборах, які пройдуть в Чернігові 26 липня, громадяни пред'являють більш конкретні і зрозумілі вимоги: щоб політику були небайдужі проблеми простих людей (39,5%), щоб він вирішити проблеми конкретного району (32,5 %), щоб робив багато хороших справ (24,2%). Найкраще цим запитам, судячи з дослідження соціологів, відповідає Сергій Березенко, кандидат Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Протягом досить тривалого періоду він є лідером електоральних переваг. 5 липня йому були готові віддати свій голос 41,1% чернігівців, що визначилися з вибором і плануючих брати участь у голосуванні.
 
PR

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.