Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:52:56

Сергій Березенко відкрив першу в місті електронну бібліотеку

12.07.2015   16:07Агенцiя

У Чернігові, за підтримки Сергія Березенка, відкрили першу у місті електронну бібліотеку. Вона знаходитися біля Драмтеарту.

На трьох колбах розміщено близько 800 книжок, серед яких ви зможете знайти українську та світову класику, твори сучасних українських та світових письменників. Жанри бібліотечного фонду вражають своєю різноманітністю та можуть задовольнити найвибагливішого читача. До послуг любителів якісної книги: дитяча література, історичні романи, детективи, фентезі та фантастика. Усе що вам потрібно, - це сучасний гаджет, який підтримує функцію читання електронних книг. Улюблені твори можна буде завантажити через наявний у бібліотеці wi-fi українською, російською та англійською мовами.

На відкриття бібліотеки зібралися сотні чернігівців, які не уявляють свого життя без книги. – Мені розповіла бабуся, що відкриватимуть електронну бібліотеку, і я із задоволенням прийшла сюди, - розповіла школярка Настя. – Зараз майже у всіх є можливість читати електронні книги, тому ця бібліотека користуватиметься популярністю. Я закачала собі кілька книжок і вже почала читати, - не приховувала свого задоволення дівчина.

Особливо тішаться новинкою, звісно, студенти. Вони на «ти» із сучасними технологіями та й читати полюбляють. За словами Олесі, вона випадково дізналася про відкриття бібліотеки. Оскільки дівчина постійно користується електронними книгами, то вирішила на власні очі побачити, як працює «новинка» у Чернігові. – Дуже вдала ідея. Особливо класно, що тут можна завантажити те, чого немає безкоштовно в інтернеті. Я завантажила собі праці Ремарка, Коельйо. Сподіваюся, що з часом тут з’явиться і навчальна література – це дуже важливо для студентів, - розповіла Олеся.    

За словами Сергія Березенка, відкриття такої бібліотеки – це крок вперед, у світ сучасних технологій. – У людей є унікальна можливість безкоштовно завантажити улюблену книжку та насолоджуватись читанням. Дякую активістам, за таку чудову і корисну ідею, яку нам разом вдалося реалізувати. Я собі теж закачав «Фауста» Гьоте, - поділився своїми враженнями про нову бібліотеку Сергій Березенко.

На думку ініціатора проекту, члена студентської координаційної ради Вікторії Журавель, електронна бібліотека буде популярною, перш за все, серед молоді. – Ми сподіваємось, що чернігівці будуть долучатися до бібліотеки, закачувати книжки, насолоджуватись читанням та поповнювати фонди новинками, - повідомила Вікторія.

Cана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини