Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:21:55

Березенко провіз депутатів у старому тролейбусі

10.07.2015   21:39Агенцiя

9 липня у Чернігові, за ініціативи Сергія Березенка, відбулося виїзне засідання Бюджетного комітету Верховної Ради України. Депутати приїхали до міста, аби на власні очі побачити який стан справ у Чернігові.

Зокрема народні обранці відвідали Чернігівський автобусний завод, на якому виготовляються тролейбуси. За словами Сергія Березенка, мета виїзного засідання – вирішення питання взаємодії державного, місцевого бюджетів та потенціалу Чернігівського автобусного заводу з тим, щоб реалізувати проект оновлення міського автопарку і будівництво нової тролейбусної лінії по вулиці 50-тиріччя ВЛКСМ. Цікаво, що для того, аби депутати максимально перейнялися проблемою електротранспорту, Сергій Березенко запропонував членам комітету проїхатися у найстарішому у парку тролейбусі та відчути на собі усі принади громадського транспорту.

– Нам потрібно вийти на рівень виробництва 10-15 нових тролейбусів щороку, для того, аби через 4-5 років повністю оновити тролейбусний парк Чернігова. Це реальні плани, для реалізації яких потрібно сприяння бюджетного комітету Верховної Ради, - наголосив Сергій Березенко.

За словами народного депутата, члена бюджетного комітету Андрія Павелка, на наступний рік депутати планують закласти системне фінансування програми розвитку електротранспорту різних міст України, в тому числі й Чернігова.  – Місцева влада повинна знати, що вони будуть отримувати системну допомогу на реалізацію цієї програми з державного бюджету.

Фінансування цієї програми дозволить завантажити роботою Чернігівський автобусний завод. Ми поцікавились у його директора Валерія Купцова, чи подужає підприємство виробництво нової техніки, якщо надійде необхідне фінансування. – Наші можливості дозволяють нам забезпечити не тільки Чернігів, але й всю Україну. Ми можемо виготовляти 170 автобусів та 10-15 тролейбусів на місяць. Усе буде залежати від обсягу замовлення. Але ми готові працювати на повну.

За словами Купцова, найближчим часом на дороги міста виїдуть шість нових тролейбусів, мінімальна вартість кожного з яких складає 200 тисяч доларів США.

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини