Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:53:48

Геннадій Корбан: "Промисловці з різних куточків України хочуть облаштувати свій бізнес саме в Чернігові. Бо тут вигідно!"

03.07.2015   13:54Агенцiя

«Я залишаюсь і це принципово. Я буду йти до переможного кінця», цією фразою прокоментував плітки стосовно себе Геннадій Корбан, кандидат в народні депутати України.

В прес-клубі «Експертна Думка» журналісти та політик спілкувалися у невимушеній обстановці, без краваток, зате за чашкою кави. Хоч була заявлена тема розмови – «Покращення економічного становища Чернігова», проте говорили про різне – від туризму до музики, про клонів та оригінали і багато іншого. Геннадій Корбан починає розмову:

- Пан Охендовський опублікував на сайті ЦВК список усіх кандидатів по 205-му округу. Серед них є і мої клони. Такий собі Карбан Геннадій Валерійович, здається 1986 року, і Корпан Ольга…

Журналісти виправляють:

- Галина…

- Ой, точно на Г. Здається 1990 року народження. На щастя, прізвище Березенко виявилося дуже рідкісним в Україні. Він такий один у списку. Насправді, всі ж розуміють, якщо б я хотів займатися фальсифікаціями – то Березенок по Україні знайдеться багато, на відміну від Корбана. Тим не менше, Березенко один і я хочу, щоб всі знали, що я вибори веду відкрито, чесно, прозоро, в ігри клонів я не граюсь. І навіть з цього приводу я щойно опублікував пост у соцмережах.

Що стосується безпосередньої теми розмови, то політик переконаний: здійснити усі сподівання людей на економічне зростання можна лише за виконання однієї умови – не продаючи свій голос на виборах.

- Коли нашому виборцю пропонують це, то він має розуміти – голос проданий за мізер – означає і мізерну зарплату, погане медичне обслуговування, відсутність якісних освітніх програм. Насправді ж у нас багата країна, і Чернігівщина зокрема, але при такому багатстві в нас украй погані чиновники. Вони або крадуть, або тринькають.

Як наповнити місцевий бюджет та розвивати місто? Геннадій Корбан перераховує пріоритетні для регіону сфери економіки, робота над якими здатна у короткий проміжок часу реально покращити стан справ. Перша – це туристична.

- Але для того, щоб сюди поїхали туристи - потрібно напрацювати туристичні маршрути, вибудувати логістику, обладнати зони відпочинку, причепурити місто. Інший напрямок – тут чимало покинутих виробництв, промислових потужностей, які вже ніколи не будуть виробляти свою продукцію, оскільки вона втратила свою конкурентну здатність. Сьогодні зі мною розмовляють промисловці з багатьох розвинених областей. Їх цікавить чи можливо тут розвивати легку промисловість, чи харчову. І усі ці «холості» потужності, які просто стоять, можуть бути вигідно переорієнтовані на роботу в інших галузях. Чому так? Бо оренда виробничих майданчиків, а також трудовитрати в тому ж Дніпропетровську набагато дорожчі, аніж в Чернігові. Тому усі ці бізнесмени вже сьогодні шукають вигідніші умови для організації своїх виробництв.

Третій напрямок, вважає підприємець, треба обирати з розумом, бо з цього можна зробити місцеву «фішку» Чернігівщини, найкраще для цього підходить медицина. Тут грає на руку і близькість до Києва, і дешевизна міста.

- Є чимало прикладів закордоном, де чимало медичних закладів перенесені до невеликих містечок, і за рахунок цього міста живуть та розвиваються, приваблюють туристів, а також поповнюють місцевий бюджет за рахунок спеціалізації міста.

Реалізувати ці плани не так вже й складно, для цього потрібно уважно вивчити міський бюджет, говорить Геннадій Корбан. І внести туди відповідні програми і лобіювати їх реалізацію в обласній раді. Аби посилити привабливість цих проектів – у світі існує така форма співпраці між бізнесом і владою як державно-приватне партнерство. Якщо держава буде готова на кожну гривну, інвестовану підприємцем – додати дві, то бажаючих взяти участь у такій співпраці буде чимало, переконаний Геннадій Корбан. В окремих випадках держава навіть може повністю компенсувати витрати на нові підприємства, та новостворені робочі місця. Інший бік такої співпраці – чесна та прозора сплата податків. Але поки не відбудуться місцеві вибори – ці задуми так і лишатимуться на рівні планів, розводить руками співрозмовник. «Бо в нас влада і бізнес знаходяться не в ролі партнерів, а у якості того, хто біжить, і того, хто наздоганяє», говорить Корбан. Однак вихід він бачить і тут:

- На місцевих виборах «Українське об‘єднання патріотів» буде займати активну позицію. Ця політсила поведе місцеву команду, яка і буде визначати концепт розвитку міста, і саме ця команда буде лобіювати інтереси Чернігівщини  і вимагати прийняття якісних програм через відповідні постанови в обласній та міській радах.

Своїх чернігівських однодумців «Українське об‘єднання патріотів» представить широкому загалу найближчим часом.  І до речі, це аж ніяк не залежить від результатів проміжних виборів по 205-му округу.

- Мені прикро, що влада відреагувала на мою заявку балотуватися таким чином, що фактично влаштувала тут передвиборчий полігон. Ви бачите списки кандидатів – левова частка з них технічні. І взагалі якщо вдуматися, то за кількістю зараз по Чернігову йде практично чверть парламенту. І їх же зареєстрували! Це просто плювок в обличчя людей! Навіщо Президент дозволяє такі експерименти над літніми людьми, пенсіонерами? Вони ж не зможуть навіть нормально роздивитися такий бюлетень, відтак це їх лишає права вибору!

Постійно чиняться провокації, навіть на музикантів, яких запрошують до міста. Ось групу «ТІК» викликали до Адміністрації Президента і робили недвозначні натяки. Хлопці потім телефонували і відмовлялись їхати до Чернігова.  Ледь вмовили, зізнається політик.

Геннадій Корбан розповів, як він вирішував економічні проблеми в Дніпропетровській області. Там вдалося здійснити нечуване – відійти від регулювання цін на хліб, а вартість одного з головних продуктів на столі українця лишилася стабільною. Виявилося, що вирішення проблеми крилося у браку оборотних коштів у основних операторів ринку. Бо супермаркети розраховувалися з виробниками протягом 90 днів.

- От і виникав «розрив каси»: з одного боку виробники мусили давати передплату за зерно, а кошти за готову продукцію отримують лише протягом 3 місяців. Тому ми домовилися, щоб виробники отримали прямий доступ до державного зернового фонду, щоб купувати без посередників. А з супермаркетами ми домовилися: вони розраховуються за хліб протягом двох тижнів.
 
У День виборів Геннадій Корбан говорить: буде в Чернігові. І аби відволікти людей від нав‘язливих думок про перегони – разом з однодумцями вже ввечері влаштують невеличкий музичний захід.

- Хочу подарувати людям трохи позитиву. Літо ж надворі, як-не-як!

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини