Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:45:40

Березенко виноситиме питання фінансування медицини перед Парламентом та Урядом

20.06.2015   13:39Агенцiя

Сергій Березенко, координатор Ради регіонального розвитку Чернігівщини відвідав Обласний онкологічний диспансер, привітав працівників з майбутнім професійним святом та обговорив з ними найважливіші проблеми, які сьогодні існують у медичному закладі.

Серед найголовніших – застаріле медичне обладнання, яке вже давно потребує заміни.

За словами виконуючого обов’язки  головного лікаря диспансеру Григорія Бардакова, у медичному закладі до цих пір користуються обладнанням, яке працює ще з 80-х років і вже давно є морально застарілим. Окрім цього, необхідно провести ремонт відділення променевої терапії. 

– Це ті проблеми, які потребують негайного вирішення, - зазначив лікар.

За словами Сергія Березенка сьогодні держава фінансує медицину в питаннях оновлення фондів та технологій тільки на 10 відсотків. 

– Фактично – медицина зараз виживає. Це проблема – яка потребує кардинального вирішення на рівні законодавства, - зазначив координатор Ради регіонального розвитку області.

На його думку частково проблему може вирішити запровадження страхової медицини. 

– Лікарні мусять мати можливість заробляти кошти самостійно, з яких будуть платити гідну зарплату працівникам. Усі незахищені верстви населення мають фінансуватися з бюджету за програмою страхової медицини. Ці питання мають сьогодні ставитися перед Парламентом та Урядом.

Наостанок,  Сергій Березенко привітав працівників закладу з майбутнім професійним святом, побажав здоров’я, миру та творчих успіхів та подарував символічні подарунки – медичні халати.

– Сьогодні важливо, щоб лікарі відчували що вони потрібні, що їхня професія унікальна, адже вони рятують людські життя. Тому, не зважаючи на проблеми, не можна падати духом.

Петро Городецький    

PR

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини