Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:21:34

Заява громадських організацій щодо необхідності якнайшвидшого реформування друкованих ЗМІ в Україні

18.06.2015   13:38Агенцiя

Ми вітаємо кроки влади по впровадженню суспільного мовлення та закликаємо невідкладно розпочати реформу друкованих ЗМІ в Україні.

Ще у 2005 році Рада Європи рекомендувала Україні здійснити роздержавлення друкованих засобів масової інформації, заснованих органами державної влади та місцевого самоврядування, однак процес реформування досі не розпочато. Державна та комунальна власність на ЗМІ запроваджує цензуру, створює невиправдані переваги на ринку преси та є неприпустимою у демократичному суспільстві. Реформування державної та комунальної преси дозволить забезпечити незалежність ЗМІ та сприятиме утвердженню в Україні свободи слова.

Саме тому важливо не затягувати із роздержавленням та якнайшвидше розпочати процес реформування друкованих ЗМІ в Україні.

Ми підтримуємо Експертний висновок Ради Європи щодо проекту Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» за № 1123 від 01.12.2014 та закликаємо народних депутатів України підтримати законопроект у першому читанні.

Ми готові спільно із Комітетом свободи слова та інформаційної політики доопрацювати текст законопроекту із урахуванням позицій експертів і медіа-спільноти та сподіваємось на підтримку парламентарів.


ГО «Інститут Медіа Права»
ГО «Телекритика»
ГО «Інститут Масової Інформації»
ГО «Інститут Розвитку Регіональної Преси»
ГО «Центр UA»

Останні новини Чернігівщини

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.