Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:36:56

Вибори чи торги 2015 – результати круглого столу. ВІДЕО

16.06.2015   20:31Агенцiя

16 червня 2015 року в дискусійному клубі «Експертна думка» відбувся круглий стіл за участю представника Комітету виборців України в Чернігівській області, політичних експертів, громадських активістів та кандидата в народні депутати по 205 округу.

Сергій Мекшун, представник Комітету виборців України в Чернігівській області, повідомив, що наразі зареєстровано 14 кандидатів в депутати по 205 округу, з них тільки 5 місцевих. Також за спостереженнями КВУ бренд політичних партій відходить на другий план: більшість кандидатів – самовисуванці.

 

Однак, головною темою обговорення стали випадки підкупу виборців. Сергій Мекшун зазначив, що уже зараз виявлені факти підкупу гречкою, олією, цукром. «КВУ радить кандидатам відмовитися від такого ганебного явища, як підкуп», - зазначив представник Комітету виборців України та порекомендував після виборів відзвітувати перед виборцями про розмір своїх передвиборчих фондів та на що вони були витрачені.

Михайло Барбарич – єдиний кандидат в народні депутати, що взяв участь в засіданні круглого столу також засудив гречкосійство, відзначивши, що такі методи зазвичай використовують немісцеві кандидати. Учасник проміжних виборів відзначив, що головним орієнтиром для виборців мають бути програми кандидатів в нардепи, саме їх треба аналізувати та порівнювати.

З цим твердженням погоджується Олександр Рись: «Чернігівцям треба робити прагматичний вибір, дивлячись що ж доброго для міста та країни може зробити кандидат». У той же час Рись висловлює надію на зростання громадської та політичної освіченості жителів міста.

Брудні політичні технології, до котрих відноситься і гречкосійство, дискредитують весь виборчий процес, впевнені експерти. Уже зараз проміжні вибори є абсурдними, вважає Юрій Паперний: «Кандидати ще не зареєстровані, а уже воюють».

«Вибори по 205 округу дуже значимі для Чернігова, адже місто має багато проблем, котрі мають бути вирішені на законодавчому рівні», - резюмував Юрій Паперний.

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.