Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:08:35

Чернігівці зібралися на віче проти високих тарифів та вимагали відставки міського голови

16.06.2015   16:13Агенцiя

У вівторок, 16 червня, на Красній площі міста зібралися близько п’ятисот городян. Це небайдужі чернігівці, які відкликнулися на заклик активістів «Народного контролю» та прийшли підтримати вимоги щодо зниження комунальних тарифів.

Андрій Глаба звертаючись до чернігівців, наголосив на тому, що міська влада самоусунулася від громади, що її не цікавить як живуть прості містяни та чи є їм за що купити продукти, не говорячи про оплату комунальних послуг. Він наголосив, що зараз «Народний контроль» буде займатися експертизою комунальних тарифів і за результатами буде звертатися до судів з вимогами зниження вартості.

 

-        - Всі тарифи формуються на місцях і впливати на ці процеси також можна на місцях, - наголосив Андрій Глаба.

Також учасники мітингу торкнулися питання боротьби з корупцією та люстрації. На думку пана Глаби, боротьба з корупцією та люстрація не проводиться відносно тих, хто цього заслуговує, і від цього страждають прості громадяни. І саме тому, одне з основних завдань сьогоднішнього зібрання – це посилити боротьбу з корупцією у Чернігові.

Представники «Народного контролю» неодноразово наголошували на тому, що сьогодні місцева влада більше опікується виборами, ніж проблемами людей.

- Замість того, щоб  вирішувати проблеми простих людей, займатися питаннями зниження тарифів, боротьби з корупцією, влада переймається виборами  по 205 округу,- повторював під час мітингу активіст "Народного контролю" Андрій Глаба.

Народні контролери вимагають від влади знизити тарифи до такого рівня, щоб чернігівці могли за них платити, а чиновників-корупціонерів посадити у клітку, як це зробили вони. 

Організатори влаштували символічний флеш-моб. Вони провезли  клітку з манекеном, який символізував міського голову Чернігова, за маршрутом Красна площа - обдержадміністрація - міськрада - облпрокуратура.  Люди вимагали від влади посадити мера і всіх чиновників, які підозрюються в махінаціях.

Мітингуючі  викликали  на вулицю прокурора області Віктора Носенка.  Він пообіцяв довести до кінця порушені справи проти мера і його оточення.

Нагадаємо, що 22 травня у місті проходило народне віче, організоване «Народним контролем». І досі жодну з вимог, прийнятих на цьому віче, не було виконано.

PR

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини