Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:37:55

У Новгород-Сіверському районі планують створити 4 громади. ВІДЕО

11.06.2015   07:47

На засіданні за участі представників міської та районної влади було розглянуто проект перспективного плану об’єднання територіальних громад та ухвалено створення 4 громад Новгород-Сіверського району.

8 червня за участі представників міської та районної влади, сільських голів відбулось чергове засідання з розгляду проекту перспективного плану об'єднання спроможних територіальних громад. Були обговорені пріоритети, за якими має відбуватись об'єднання в територіальні громади. Отож, населені пункти, які захочуть утворити громаду, повинні знаходитись в радіусі дії адміністративного центру не більше як за 20 кілометрів. Ця зона може розширюватися до 30-35 кілометрів. Територія громади повинна бути єдина, без ніяких окремих вкраплень.

Павло Плотніков - заступник голови міської ради: "Основна ідея цього, це те, що швидка допомога або пожежна техніка повинні з центру цієї громади доїжджати до населеного пункту громади за час близько 30 хвилин. Ось тому і формується такий радіус, така площа цієї громади".

Найбільш бурхливо обговорювали фінансування територіальних громад, чи вистачить його, чи буде якась допомога з боку держави. Також залишається невідомою доля комунальних підприємств на селі, що буде з майном, яке знаходиться на балансі сільських рад - все це викликало неабияке занепокоєння серед деяких сільських голів. Згідно нової реформи, відбуватиметься укрупнення територій.

Олег Бондаренко - голова міської ради: "Всі ці громади, на які ми ділимо наш район, з’являються такі собі міні райони. Тобто якщо це Грем'яч, Орлівка, Чайкине, Новгород-Сіверський з’являється міні район, в якому буде свій соціальний захист, своя первинна медицина у вигляді фапу або дільничної лікарні, своя освіта, своя культура. Тобто вся та інфраструктура - це буде точна копія інфраструктури чи міськради чи району , яка зараз у нас є. Це буде вся інфраструктура в цьому адміністративному центрі, на які ми розділимо наші громади".

Наприкінці засідання було вирішено все ж таки направити проект перспективного плану на створення 4 територіальних громад по Новгород-Сіверському району.
Сергій Пунтус - міський голова: "На сьогоднішній день більш всього приємлива пропозиція - залишити 4 територіальні громади на території нашого міста і такий перспективний план запропонувати для його подальшого втілення в життя".

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини