Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:05:25

Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко ознайомився з екологічною ситуацією у Чернігові

04.06.2015   16:42Агенцiя

Робоча поїздка Міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка до Чернігова 4 червня розпочалась з відвідування одного з важливих об’єктів КП «Чернігівводоканал» — головної насосної станції.

Основна проблема цієї станції, за інформацією керівництва КП «Чернігівводоканалу», зараз полягає у завершенні оновлення напірно-каналізаційного трубопроводу. Більша частина роботи вже зроблена, на що пішло близько 20 мільйонів гривень. Проте, не вистачає коштів, аби повністю завершити реконструкцію. Цей ремонт важливий не лише для міста Чернігова, а й для столиці. Адже населення Києва користується ресурсами Десни. Ремонту потребують також і очисні споруди каналізації.

За останні десять років підприємству вдалося для покращення обслуговування зробити чимало. Зокрема, встановлено сучасну систему моніторингу та прилади, що допомагають економити електроенергію. До того ж, одинадцять з п’ятнадцяти станцій автоматизовано.

— Я дам розпорядження, щоб підняли документи для вирішення ситуації навколо тендерів на реконструкцію колектору. Ми виділимо з Державного природоохоронного фону 10 мільйонів гривень. Ще частину (5 мільйонів гривень) також має виділити місцева влада. Головне завдання — завершити роботи до кінця року. Адже подальше відтягування може призвести до серйозної аварії, — наголосив Ігор Шевченко під час ознайомлення з роботою насосної станції.

У рамках робочої поїздки Міністр екології та природних ресурсів України побував у нещодавно створеному за ініціативи громадськості регіональному ландшафтному парку «Ялівщина». Пройшовши його стежками, заслухавши інформацію про проблеми парку, посадовець порадив: створити благодійний фонд та відкрити благодійний рахунок.

— Це дасть можливість додатково фінансувати та забезпечувати благоустрій місць відпочинку ландшафтного парку. Саме таким шляхом пішли у Києві. До фонду потрібно залучати представників місцевого бізнесу, які надаватимуть кошти та опікуватимуться таким чудовим парком. Також важливо, щоб фонд створювали громадські організації, адже населення не дуже довіряє владі, — підкреслив Ігор Шевченко.

На березі р. Стрижень Міністр зустрівся з представниками ініціативної громадськості, які висловили незадоволення керівництвом парку та озвучили свої пропозиції щодо покращення роботи закладу. Також громадськість порушила цілу низку проблемних питань, що стосуються покращення охорони навколишнього середовища. Серед них: очищення річки Стрижень, забудова лісопарку Кордівка та спорудження притулку для бродячих тварин, де надаватимуть не тільки прихисток, а й проводитимуть стерилізацію.

Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко ознайомився з роботою Комунального енергогенеруючого підприємства «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова». Оглядаючи підприємство, посадовець поцікавився про місце зберігання та утилізації попелу. Керівник підприємства повідомив, що на сьогодні значна кількість відходів знаходиться на території ТЕЦ, але ніякої шкоди навколишньому середовищу не завдає.

У робочій поїздці Міністра екології та природних ресурсів України також взяв участь відповідальний за Чернігівську область від Адміністрації Президента Сергій Березенко.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.