Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:39:33

Фонд оборони країни: наша мета забезпечити 50 тисяч бійців військовими аптечками

31.05.2015   17:50Агенцiя

До Чернігова за підтримки Геннадія Корбана у цю суботу завітали дніпропетровські волонтери - представники Фонду оборони країни - провести тренінг з використання аптечок тактичної медицини і подарувати чернігівським волонтерам самі аптечні несесери.

Оскільки під час зустрічі Геннадія Корбана з волонтерами у чернігівців було багато питань саме щодо аптечок. Наталія Хазан, волонтер Фонду оборони країни говорить:

- Принципова позиція Фонду – аптечки без тренінгу не давати. Це просто не має сенсу. Ми отримували чимало «трьохсотих» (поранених – авт.), які були перев‘язані казна-чим, з нерозпакованими аптечками. Вони просто не розуміли, як ними користуватися. Для хлопців аптечки виглядали красивими, модними, але непотрібними штучками.

Щоб уникнути повторення подібних випадків, видачі аптечок завжди передує тренінг з найкращими і сертифікованими тренерами. Один з таких викладачів і приїхав до Чернігова. Волонтерів навчають у більш спокійній обстановці, тут в тилу, а от бійців - в умовах, максимально наближених до бойових.

Значимість аптечок, укладених за найкращими стандартами НАТО, важко переоцінити. Бо найпоширеніша причина смерті на полі бою - втрата крові. У солдата є буквально хвилини, аби за допомогою препаратів чи медичних засобів зупинити кровотечу. Саме тому ще з перших днів війни Фонд оборони країни почав забезпечувати аптечками волонтерів, військових медиків і самих бійців. Наталя Хазан розгортає перед нами несесер з аптечним начинням:

- Тут є все, що треба, аби врятувати життя: ножиці, щоб розрізати одяг, турнікет, щоб зупинити кровотечу, ізраїльський бандаж…При пораненні боєць випиває таблетки з цього боксу. Ну і дрібнички: очні краплі, маркер, щоб записати час, перев‘язь, рукавички, пластир.  

Комплектація дніпропетровців виявилася настільки вдалою, що коли до міста приїхали американські військові медики і побачили українські аптечки, то тільки і вимовили: "Ідеально". Нині Фонд вже роздав близько двох тисяч медичних наборів, але планка ще вища - до 50 тисяч. І з кожним днем Фонд все ближче до цієї цифри. В Чернігові волонтери Фонду нині працюють з танковою бригадою, чимало солдат якої знаходяться зараз саме в зоні АТО.

PR

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини