Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:47:18

Зірвана сесія Чернігівської міської ради - блиск і зубожіння у одній залі. ФОТОрепортаж

28.05.2015   18:31Агенцiя

Чергова сесія Чернігівської міської ради не змогла розпочати свою роботу через блокування трибуни представниками "Народного контролю".

Активісти на чолі з Андрієм Глабою привели до сесійної зали учасників протесного мітингу, які виступають проти комунальних тарифів та міського голови.

Нагадаємо, що 22 травня відбулося віче, на якому було прийнято звернення до міської ради з 13 вимогами, серед яких відставка міського голови, розірвання договорів з енергопостачальними кампаніями та перегляд тарифів, направлення справ до прокуратури.

У сесійній залі протестувальники стикнулися із колекстивом медиків залізничної лікарні, які не отримують вже п’ятий місяць заробітну плату і чекали, що на цій сесії щось вирішиться.

Засідання почалося на 30 хвилин пізніше, але депутати встигли лише розпочати його і під час внесення змін до порядку денного на трибуні між активістами сталася сутичка і міський голова покинув зал. З ним разом і секретар міськради.

Блокування трибуни вдалося. Медики сперечалися з пенсіонерами щодо зарплати, яку не платять, та пенсії і субсидії, яку отримують.

Андрій Глаба спочатку повів людей до міського голови, кабінет якого охороняла міліція. Потім до секретаря, його теж не було на місці. Депутати почали розходитися і здавати картки для голосування.

Тож протестувальники вирішили оголосити довгострокову акцію протесту. Складали графік чергувань у сесійній залі, поїхали за водою та бутербродами.

Після обіду ситуація в сесійній залі трохи змінилася. Біля трибуни працювали представники правоохоронних органів, які склали протокол про адміністративне порушення.

Секретар міської ради написав заяву про перешкоджання йому працювати, також його підтримав один з депутатів міськоради.

Чернігівський монітор

 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини